5 yıldır böbrek bekliyor

Kulu'da 5 yıldır böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz makinesine haftada 3 gün bağlı kalan Mehmet Özdemir, uygun böbrekle bu makineden kurtulmak istiyor.
5 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan Mehmet Özdemir, tüm duyarlı vatandaşları organ bağışında bulunmasına davet ediyor. Özdemir, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün 4 saatlik bir süreyle diyaliz makinesine bağlı yaşamımı sürdürdüğünü belirtti. Bu süre içerisinde uygun böbrek bulunduğu takdirde organ nakli için müracaatta bulunduğunu dile getiren Özdemir, ''Ancak uygun dokuda bir böbrek bulunamadı ve 5 yıldır beklemekteyim. Daha ne kadar bekleyeceğimi de Allah bilir'' dedi. 
Organ bağışının önemine değinen Özdemir, şunları kaydetti: ''Allah'ım kimseye dert vermesin. Verirse de dermanını versin. 5 yıldır ben haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamaktayım. Bu 5 yıl içerinde böbrek nakli için sıra beklemekteyim. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyorum organ bağışında bulunarak binlerce masum hayat kurtarılabilir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri