5 Ton Kirazı Ağaçta Kalınca Tüm Ağaçlarını Kesti

Akşehir’de kiraz üreticiliği yapan Selim Güvendik isimli üretici, hasat sezonunda 5 ton kiraz dalında kaldığı gerekçesiyle 10 bin metrekarelik bahçesindeki tüm ağaçları kesti. Selim Güvendik, yaptığı açıklamada, Akşehir’de kiraz...

Akşehir’de kiraz üreticiliği yapan Selim Güvendik isimli üretici, hasat sezonunda 5 ton kiraz dalında kaldığı gerekçesiyle 10 bin metrekarelik bahçesindeki tüm ağaçları kesti.

Selim Güvendik, yaptığı açıklamada, Akşehir’de kiraz üreticisini koruyan hiçbir birliğin olmadığını ve kirazın dalından toplanıp pazarlanmasını organize eden herhangi bir kooperatifin bulunmadığını belirtti. Güvendik, üreticilerin tamamen aracı firmaların ve komisyoncuların inisiyatifine kaldığını ifade etti. Bu organların kirazın fiyatıyla istediği gibi oynadığını kaydeden Selim Güvendik, ‘’Kiraz olgunlaştığı andan itibaren kısa süre içinde toplanıp pazarlanması gereken bir ürün. Bahçede olgunlaşınca bazen işçi bulunmuyor veya komisyoncular para vermiyor. Çiftçilerin kirazı başka şekilde satamayacağını bilen bu firmalar 6 liralık kiraza 2 lira veriyor. Üreticiler zarar ediyor.’’ ifadelerini kullandı.

Bu yıl alımların erken durduğunu belirten Güvendik, tam kirazın toplanma mevsiminde işçi bulamadığını ve 5 tona yakın kirazının dalında kaldığını söyledi. Bu yıl kendisi gibi zarar eden birçok kişinin kiraz ağaçlarını kestiğini, başka ürünlere yöneldiğine değinen Güvendik, ‘’Akşehir önemli bir kiraz üretim merkezi, kirazın toplanmasından şoklanmasına kadar olan süreci üreticinin lehine organize edecek ve ürününü yüksek fiyattan satacağı bir düzen kurulmaz ise bu üretim merkezi yok olabilir.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri