5 günlük tatil esnafa yaradı

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi kurum ve kuruluşların tatil olması halkı çarşıya yönlendirdi. Çarşıdaki hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Satışlarda ise yüzde 20'lik bir artış yaşanıyor

Resmi tatili fırsat bilen vatandaşlar alışverişe çıktı. Bedesten Çarşısı, Pir Mehmet Çarşısı ve Zafer Çarşısı’ndaki hareketlilik esnafı sevindirdi. Kış aylarının gelmesinden dolayı giyim ve ayakkabı dükkanlarında yoğun hareketlilik yaşandı. Bedesten Çarşısı'ndaki Semih Ayakkabı ve Çanta’nın sahibi Hüseyin Çetin, “Şu anda işlerimiz gayet iyi. Resmi tatilin olması insanları çarşıya yönlendirdi. Tatiller her zaman esnafın iş günü. Bugün gördüğünüz gibi yoğun bir hareketlilik var. Satışlarımız her zamanın üstünde. Bayramdan önce beklediğimiz hareketliliği bayramdan sonra gördük. Okulların açıldığı hafta ve bugün bayramdan sonra en çok iş yaptığımız gün” dedi.

SATIŞLARDA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR

Cihan Giyim'in satış sorumlusu Alpay Güney de, “Tatilden dolayı aşırı yoğunuz. Herkes tatilde ama bugün esnaf çalışıyor. Böyle günlerde daha çok çalışır her zaman esnaf. Satışlarımız her zaman ki gibi. Bugün çarşıda bir kalabalık var. Görüldüğü gibi şu anda da dükkanımızda  kalabalık. Ancak bu insanlar kıyafetleri giyip çıkartıyorlar. Bu kalabalığa göre satışımız düşük. Ama çarşımızda ki kalabalık bizim yüzümüzü her zaman güldürür. Bu sene sattığımız ürünlerde yüzde 20 gibi bir artış söz konusu. Dolarda ki artış petrolün yükselmesine neden oldu. Dükkanımız da sattığımız ürünler petrol kaynaklı. Bundan dolayı fiyatlarımızda bir yükselme var. Seçimden sonra fiyatların düşeceğini umuyorum” açıklamasında bulundu. Aşkar Giyim’in sahibi Tahir Aşkar ise, “Satışlarımız tatil gününden dolayı dün ve geçtiğimiz diğer günlere göre oldukça yüksek. Ama dükkanımıza gelen birçok insan fiyatlarının yüksek olmasından yakınarak beğendiği ürünü almaktan vazgeçiyor. Diğer dükkanlarda da fiyatın yüksek olduğunu görünce tekrardan dükkanımıza geliyor. Bu sene sattığımız ürünlerde yaklaşık  yüzde 10 gibi bir artış var. Bunun nedeni ise hükümette yaşanan istikrarsızlık. Seçimden sonra fiyatların düşeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri