5 Günlük Bayram Tatili, Turizmi Hareketlendirmedi

Kurban Bayramı tatilinin 5 günle sınırlı olması turizm yörelerinde istenilen yerli turist canlılığını oluşturmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 210 bin yatak kapasite ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyona sahip...

Kurban Bayramı tatilinin 5 günle sınırlı olması turizm yörelerinde istenilen yerli turist canlılığını oluşturmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 210 bin yatak kapasite ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyona sahip Manavgat'ta otellerin doluluk oranının yüzde 85 ile 90 seviyesinde olduğunu bildirildi. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması halinde bu rakamın yüzde 95 seviyesine çıkabileceği belirtildi.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Kurban Bayramı tatilinin kısıtlı olması nedeniyle beklenin ölçüde yerli turist hareketliliği oluşturmadığını söyledi. Bölgelerinde otellerin doluluk oranlarının yüzde 85 seviyesinde olduğunu belirten Aydoğan, bunu da büyük oranda başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin oluşturduğunu kaydetti.

Tatil süresinin 9 gün olması halinde bölgede yüzde 5 oranında yerli turist artışı olacağının vurgulayan Aydoğan, "Süre kısa olunca yerli turist tatili göze alamadı. Bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 85 seviyesinde. Bunun büyük çoğunluğunu Alman turistler oluşturuyor. Alman turist hareketliliğinin düşüşlerle birlikte kasım ayı sonuna kadar sürecek. Bölgemizde Almanlar halihazırda konaklamada birinci sırada." dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Kurban Bayramı süresinin sınırlı olmasının beklenen ölçüde yerli turist canlılığı oluşturmadığını, bölge destinasyonunun da turist profilinin Avrupalı ve Rus turistler olduğunu söyledi.

Bölgede otellerin doluluk oranının yüzde 85 ile yüzde 90 oranında olduğunu belirten Özden, Side-Manavgat destinastonunda turizm sezonunun kasım ayı sonuna kadar süreceğini kaydetti. Özden, "Bölgemizdeki otellerin büyük çoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistler oluşturuyor. Avrupalı turistleri Rus ve İskandinav ülke turistleri takip ediyor. Bu canlılığın kasım ayı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri