5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası, Hatay'da Gerçekleştirilecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan 5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası etkinliği 13-14 Eylül tarihinde Hatay'da gerçekleştirilecek. 5 yıl önce sadece 5 ülkenin katılımıyla başlayan organizasyona bu yıl 21...

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan 5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası etkinliği 13-14 Eylül tarihinde Hatay'da gerçekleştirilecek.

5 yıl önce sadece 5 ülkenin katılımıyla başlayan organizasyona bu yıl 21 ülkeden 500'den fazla sporcu katılacak. 5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası 13-14 Eylül tarihleri arasında Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da gerçekleştirilecek.

LÜTFÜ SAVAŞ: ABA GÜREŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hafta sonu yapılacak olan organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş, aba güreşinin ata sporu olduğunu belirterek, "Önceleri Antakya daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak aba güreşimize sahip çıkıyoruz. Bunun için Dünya Aba Güreşi Federasyonu'nu kurduk. Dünya Aba Kupası'nın beşincisini Antakya'da yapacağız. Aba güreşi Orta Asya'da daha önce yakın dövüş için başladı. Daha sonra geleneksel hale gelip spor özelliği taşıyan önemli bir organizasyon haline geldi." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri