5 farklı ilde yapılan anketin sonuçları açıklandı

23 - 26 Mart tarihleri arasında yapılan seçim anketinin sonuçları açıklandı.

Objektive Research Center (ORC) araştırma kuruluşu tarafından yapılan yerel yönetimler araştırmasının sonuçları açıklandı. Saha çalışmaları 23 – 26 Mart tarihleri arasında yapılan araştırma, yüz yüze görüşme tekniğiyle yapıldı. Araştırma, Adana'da 995, Antalya'da 975, Aydın''da 700, Balıkesir'de 739, Bursa'da 1060 kişiyle yapıldı.

Her ilde sadece bir partinin seçmenine, ilinizin belediye başkanı kim olsun diye soruldu...

ADANA’DA AK PARTİ İLK SIRADA

Sizce CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı, sorusuna CHP seçmenleri ilk üç isme sırasıyla şu isimleri yerleştirdi, Turgay Develi yüzde 28,7, Soner Çetin yüzde 27,5, Dilaver Ağdemir yüzde 11,4.

Sizce AKP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı, sorusuna AK Parti seçmenleri, Ömer Çelik yüzde 35,5, Ziyaeddin Yağcı yüzde 19,6, Azim Öztürk yüzde 14,1 şeklinde cevap verdi.

Sizce MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, MHP seçmenleri, Hüseyin Sözlü yüzde 38,9, Seyfettin Yılmaz yüzde 27,1, Remzi Oğuz Yılmaz yüzde16,5 şeklinde cevap verdi.

Bugün seçim olsa Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir sorusuna, AK Parti yüzde 36,3 ile ilk sırayı alırken, CHP yüzde 24,6 ile ikinci sırayı, MHP de yüzde 18,5 ile üçüncü sırada yer aldı.

ANTALYA’DA SEÇMEN CHP DİYOR

 Sizce CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı, sorusuna CHP seçmenleri, yüzde 38,5 ile Süleyman Evcilmen, yüzde 35,2 Mustafa Akaydın ve yüzde 8,1 diğer cevabını verdi.

Sizce AKP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna,  AK Parti seçmenleri, Menderes Türel yüzde 51,5, Mevlüt Çavuşoğlu yüzde 27,2 ve yüzde 9,5 ile diğer cevabını verdi.

Bugün seçim olsa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir sorusuna, CHP yüzde 36,2 ile ilk sırayı aldı. AK Parti yüzde 33,6 ile ikinci sırayı alırken,  MHP de yüzde 14,7 ile üçüncü sırada yer aldı.

AYDIN’DA DA CHP İLK SIRADA

Sizce CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, CHP seçmenleri, yüzde 91,5 ile sadece Özlem Çerioğlu’na şans tanıdı.

Sizce AKP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, AKP seçmenleri, yüzde 55,8 Mehmet Erdem’i ilk sıraya yerleştirirken Ahmet Ertürk’e yüzde 15,2 oranında evet dedi.

Bugün seçim olsa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir sorusuna,  CHP yüzde 42,5 ile yine ilk sırayı aldı. AK Parti yüzde 30,1ile ikinci sırayı alırken,  MHP de yüzde 11,7 ile üçüncü sırada yer aldı.

BALIKESİR’DE AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ

Sizce CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, CHP seçmenleri, yüzde 28,5 Faruk Kula, yüzde 20,4 Haluk Gümüş ve yüzde 15,5 Naim Durmaz dedi.

Sizce AKP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, AKP seçmenleri, yüzde 41,3 A.Edip Uğur, yüzde 27,6 ve yüzde 13,2 ile Cemal Öztaylan dedi.

Sizce MHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, MHP seçmenleri, yüzde 84,1 ile sadece İsmail Ok’a şans tanıdı.

Bugün seçim olsa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir sorusuna, AK Parti yüzde 34,9 ile ilk sırayı aldı. MHP seçmenleri ise yüzde 30,4 ile ikinci sırayı alırken,  CHP de yüzde 19,5 ile üçüncü sırada yer aldı.

BURSA’DA AK PARTİ YİNE İLK SIRADA

Sizce CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, CHP seçmenleri, yüzde 40,3 Mustafa Bozbey, yüzde 38,1 Sena Kaleli ve yüzde 7,5 ile diğer cevabını verdi.

Sizce AKP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı sorusuna, AKP seçmenleri, yüzde 43,4 Faruk Çelik, yüzde 39,8 Recep Altepe ve yüzde 7,1 ile diğer dedi.

Bugün seçim olsa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir sorusuna, AKP seçmenleri yüzde 44,9 ile ilk sırayı aldı. CHP yüzde 26,5 ile ikinci sırayı alırken,  MHP yüzde 10,7 ile üçüncü sırada yer aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri