5 Çocuklu Sahte Damada 5 Yıl Hapis İstendi

Adana’da arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp eczane teknisyeni genç kızla evlenen 5 çocuklu sahte damada, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Arkadaşı İsmail Taş'ın...

Adana’da arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp eczane teknisyeni genç kızla evlenen 5 çocuklu sahte damada, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Arkadaşı İsmail Taş'ın nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp eczane teknisyeni H.T. (20) ile resmi nikah kıyarak evlenen, evli 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi hakkında dava açılırken, kimliği kullanılan Taş için takipsizlik kararı verildi. Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Çiftçi, geçen yıl gittiği eczanede, eczacı teknisyeni H.T.'ye evli ve 5 çocuklu olması nedeniyle kendini İsmail Taş olarak tanıttı. Uzun süren arkadaşlık sonucu Ahmet Çiftçi, İsmail Taş olarak sahte anne baba bularak kızı istemeye gitti.

Söz ve nişanın ardından 15 Ocak 2014'te ise Çukurova Belediyesi nikah salonunda nikahları kıyılıp evlendiler. 3 ay önce gerçek İsmail Taş, H.T.’yi arayarak, evlendiği kişinin evli ve kadın avcısı bir dolandırıcı olduğunu söyledi. Bunun üzerine şok yaşayan 27 haftalık hamile olan H.T., bunun üzerine savcılığa giden sahte kimlikli damat Ahmet Çiftçi tutuklandı. Kimliği kullanılan Taş ise serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, Ahmet Çiftçi hakkında Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan dava açtı. 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakkında dava açılan Çiftçi, daha önce verdiği ifadesinde, “Sahte kimlikle evlendiği H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini iddia etti. Çiftçi, "H.T. ile Facebook’ta tanıştık. Birbirimize aşık olduk. Birlikte olduk. Kendisi daha sonra hamile olduğunu söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Ailesine durumu anlatmak için 'birinden kimlik bul' dedi. Nikah yapıp ailesine inandırmak için bunu söyledi. Ben de İsmail Taş'ın kimliğini buldum. Çaresiz kalmıştım." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri