5 Aylık Görevini Tamamlayan Kemal Reis Fırkateyni Gözyaşlarıyla Karşılandı

NATO Daimi Deniz Görev Grubu'na (SNMG-2) katılan TCG Kemal Reis fırkateyni, 5 aylık görevinin ardından Gölcük Donanma Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanı'nda törenle karşılandı. Törende asker ve aileler duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarına...

NATO Daimi Deniz Görev Grubu'na (SNMG-2) katılan TCG Kemal Reis fırkateyni, 5 aylık görevinin ardından Gölcük Donanma Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanı'nda törenle karşılandı. Törende asker ve aileler duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı. TCG Kemal Reis'in, Kanada'ya liman ziyareti gerçekleştiren ilk Türk fırkateyni olduğu belirtildi.

1 S-70B helikopteri, 1 amfibi hücum timi ve 1 sualtı görev timi ile desteklenen TCG Kemal Reis fırkateyni, 20 Haziran'da, Gölcük Donanma Ana Üs Komutanlığı Poyraz Limanı'ndan hareket ederek, NATO Deniz Komutanlığı Harekat Kontrolü, SNMG-2 Komutanı Taktik Komutası'nda, 21 Haziran-15 Kasım tarihleri arasında, NATO Deniz Görev Grubu görevine katıldı. TCG Kemal Reis fırkateyni görev süresince, Kuzey Atlantik ve Akdeniz'de 5 NATO ve Uluslararası Tatbikatı'na katıldı. Tatbikatlarda 12 fiili top atışı ve toplam 144 temel harp nevi eğitimi ile 21 gemicilik eğitimi icra edildi. Ana limandan 149 gün ayrı kalınan görev periyotunda, toplam 2 bin 120 saat seyir icra edildi ve dünyanın çevresinden daha uzun olan 48 bin kilometre mesafe kat edildi. 7 ülkede 12 farklı limana istinaden 17 liman ziyareti gerçekleştirildi. İcra edilen Halifaks Limanı ziyareti ile TCG Kemal Reis, Kanada'ya liman ziyareti gerçekleştiren ilk Türk fırkateyni olmasının yanı sıra yaklaşık 15 yıl sonra ABD'ye liman ziyareti gerçekleştirilen Türk savaş gemisi oldu.

TCG Kemal Reis fırkateyni, görev süresini tamamladıktan sonra bugün, Gölcük Donanma Ana Üs Komutanlığı'nda törenle karşılandı. Poyraz Limanı'nda düzenlenen törene, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Kuzey Grup Komutanlığı Kurmay Başkanlığı Deniz Kurmay Albay Adem Tanrıseven'nin yanı sıra, askerler ve aileler katıldı. Fırkateyn, limana yanaştıktan sonra göreve katılanlar askerler, koşarak tören alanındaki yerlerini aldı. TCG Kemal Reis Fırkateyn Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi, görev sonu raporunu Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede'ye takdim etti. Rapor sonunda göreve katılan askerler koşarak ailelerinin yanına gitti. Duygusal anların yaşandığı bu anlarda, bazı askerler ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

AİLELER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Gemi Motor Üst Çavuşu Erhan Aydın, görev tamamlayarak döndükler için çok gururlu ve mutlu olduklarını söyledi. Aydın, kendisini karşılayanlar arasında 3 yaşındaki yeğeni Ela'nın da olduğunu belirtti. Topçu Astsubayı Gökay Coşkun da, "Çok mutluyum başka hiçbir şey söylemek istemiyorum. Sadece çok mutluyum."diyerek duygularını dile getirdi. Göreve katılan Kadir Kurt da kısa süre dünyada gelen kızı Ayşe Sena'nın kendisini tanımadığını ve ağladığını söyledi. Kurt, "Çok mutluyum çocuğum bile tanımıyor."dedi. Kurt'un eşi Tayyibe Kurt ise 5 ayın geçtiğini ve eşine kavuştuğunu, bu duruma şükrettiğini dile getirdi. Seyir Başçavuşu Hüseyin Maltepe de, şunları kaydetti: "5 aylık seyirden geldik çok heyecanlıyız ve mutluyuz. Eşime ve çocuğuma kavuştuğum için ayrıca gururluyuz. Türk Silahlı Kuvvetlerini en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Kanada'ya giden ilk savaş gemisiyiz."

Maltepe'nin eşi Deniz Maltepe ise çok mutlu olduğunu söyledi. Aileler, hasret giderdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Aileler ve askerler, ardından limandan ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri