5. Avrasya Tıp Günleri Ankara'da başladı

TİKA ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Avrasya Tıp Günleri', Bayındır Hastanesi'nin Ankara Söğütözü'ndeki merkezinde gerçekleştiriliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliği ile bu yıl 5'incisi düzenlenen ''Avrasya Tıp Günleri'', Bayındır Hastanesi'nin Ankara Söğütözü'ndeki merkezinde başladı.

''5. Avrasya Tıp Günleri''ne, Azerbaycan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Çeçenistan, Başkortostan, Tataristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Özbekistan, Tacikistan, Ukrayna, Kırım, Moldova, Moğolistan ve Bosna-Hersek'ten 72 doktor katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban: ''Avrasya Tıp Günleri'nin başlangıcından bu yana amacının; Türkiye'nin kardeş coğrafyalarıyla tıbbi işbirliğini en üst düzeyde tutmak'' diyor
''5. Avrasya Tıp Günleri''nin açılışında konuşan Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban, açılışta yaptığı konuşmada, Bayındır Sağlık Grubu olarak TİKA ile birlikte düzenlenen etkinliğin geleneksel hale geldiğini dile getirerek, ''Avrasya Tıp Günleri'nin başlangıcından bu yana amacının; Türkiye'nin kardeş coğrafyalarıyla tıbbi işbirliğini en üst düzeyde tutmak '' dedi.

Sarban, Türkiye'nin kardeş coğrafyalarındaki bu ülkelerin her anlamda tıbbi desteğe ihtiyacı olduğuna işaret ederek, Avrasya Tıp Günleri kanalıyla bu ülkelerle her türlü bilgi ve deneyim paylaşımı sağlandığını anlattı.

Kardeş coğrafyalardan hekimlerin ve hemşirelerin uzun yıllardır Bayındır Hastanelerinde staj yapma imkanına da sahip olduğunu anlatan Sarban, Bayındır Sağlık Grubu olarak her türlü bilgi ve deneyim paylaşımı sağladıklarını da kaydetti.

Türkiye'de sağlık sektörünün yükselişine de dikkati çeken Sarban, sağlıkta değişim programıyla daha çok kişinin sağlık hizmetine ulaşır olduğunu da söyledi.

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz: ''Avrasya Tıp Günleri, deneyim paylaşımının çok güzel bir örneği'' TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, TİKA'nın özellikle son 10 yılda 100'e yakın ülke ile kalkınma işbirliği yürütüldüğünü ifade ederek, Türkiye'nin dış yardımının 2011 yılında 1,3 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Yılmaz, TİKA olarak sağlık alanında birçok faaliyet gösterildiğini dile getirerek, Bayındır Hastanesi ile işbirliği örneğinde olduğu gibi özel sektörün desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

TİKA'nın birçok ülkede hastane inşa ettiğini ve bazılarında da işlettiğini ifade eden Yılmaz, hekim ve sağlık personeli eğitimi de verildiğini anımsattı.

''Avrasya Tıp Günleri, deneyim paylaşımının çok güzel bir örneği'' diyen Yılmaz, kardeş ülkelerden gelen doktorlarla deneyimlerin en üst düzeyde paylaşıldığını kaydetti.

Sağlık alanında dost ve kardeş ülkelerden Türkiye'ye olan teveccühün, sağlık alanındaki işbirliğinin başarılı olduğunu gösterdiğini de ifade eden Yılmaz, Bayındır Sağlık Grubu'nun da desteğinin önemine vurgu yaptı.

AMELİYAT CANLI İZLENDİ

''5. Avrasya Tıp Günleri''nin sabahki oturumunda Bayındır Hastanesi Söğütözü ameliyathanesinde, Kardiyovasküler Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaman Zorlutuna'nın gerçekleştirdiği kalp kapakçığı ameliyatı canlı olarak katılımcılara ekrandan izletildi.

''5. Avrasya Tıp Günleri''nin 30 Mayıs'taki ilk gününde; '' Kalp ve Damar Cerrahisinde Bayındır Hastanesi Deneyimi'' , ''Günümüzde Koroner Arter Hastalığının Tanı ve Tedavisinde Girişimsel Kardiyolojinin Yeri'', ''Kolon Kanserinde Güncel Tedavi Yaklaşımı'', Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli Tedavisinde Son Gelişmeler'', ''Estetikten Rekonstrüksizyona Plastik Cerrahi'' ve ''Çene Cerrahisi'' başlıkları Bayındır Hastaneleri uzmanlarınca ele alındı.

31 Mayıs'taki ikinci gününde de ''Kadın Genital Kanserlerinde Cerrahi Yaklaşım'', ''İleri Evre Rektum Kanserinde Cerrahi Tedavi'', ''Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi: Algolojik Yaklaşım'', ''Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi: Ortopedik Yaklaşım'', '' Bayındır Hastanelerinde ileri Otoloji Girişimleri'', ''Endoskopik Sinüs Cerrahisinde Kritik Noktalar'' konular anlatılacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri