4/C'lilerden protesto eylemi

Kamu kurumlarında çalışan 4/C'li personele kadro verilmesini isteyen HAKSEN üyeleri, protesto eylemi yapıp, referandum sandığı açtı
Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan sendika üyeleri, ''Hakkımızı alana dek mücadele edeceğiz'', ''Dört C'liyken Dert C'li olduk'' yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar attı.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, burada grup adına yaptığı açıklamada 4/C'li geçici personelin tamamının kamu kurum ve kuruluşlarındaki asli ve sürekli işlerde çalıştırıldığını belirtti.
Çivi, geçici personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesine göre yılın belirli bir süresinde, kamu kurum ve kuruluşundaki bir yıldan az süreli veya mevsimlik işlerde çalıştırılan kimseler olması gerekirken tüm kamu kurum ve kuruluşlardaki sürekli işlerde ve diğer kadrolu memurlarla birlikte çalıştırıldığını savundu.
Bu istihdam şeklinin kamuda aynı kurumda çalışan ve aynı işi yapan personel arasında ücret ve sosyal haklar açısından büyük adaletsizlikler oluşturduğunu ifade eden Çivi, kadrolu memurlarla aynı odada çalışan 4/C'li personele diğer memurlara ödenen ek ödeme, fazla çalışma, döner sermaye, ek ders gibi adlarla verilen hiçbir ödemenin yapılmadığını öne sürdü.
4/C'li personele dönük baskı ve tehditlerin giderek arttığını ve insanlık dışı muamele yapıldığını iddia eden Çivi, sorunlarına ne siyasi, ne de ideolojik bakılmaması gerektiğini belirterek, 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalışanlar ile diğer sözleşmeli personelden toplam 205 bin kişinin kadroya geçirildiğini ifade etti.
4/C'lilerin ''dert C'li'' olduğunu dile getiren Çivi, bu statüde personel istihdamına son verilerek, mevcut tüm 4/C'li personelin adil ve hakkaniyetli bir şekilde yasal güvencede hizmet vermelerini sağlayacak sürekli memur kadrolarına atanmalarını talep etti.
Çivinin açıklamasının ardından temsili imam, 4/C'li personel için dua etti.
Daha sonra üzerine ''4 C'li kölelik düzenine son'', ''4/C'li kölelik istemiyoruz'' sloganları yazılı referandum sandığı açıldı. ''Evet'' ve ''Hayır'' pusulalarının hazırlandığı sandığın, 14 Ekim Cuma akşamına kadar halka açık olacağı bildirildi. Ayhan Çivi, sandığa ilk oyu attı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri