49 günde 60 şehit

Mardin’de aile ziyaretine giden 20 yaşındaki polis Yakup Mete’yi katleden PKK’lı teröristler, Hakkari’de kurdukları tuzakla da 2 askerimizi şehit etti. Türkiye son 49 günde teröre 60 şehit verdi.

ŞEHİT CENAZESİNDE  HDP’YE HALK TEPKİSİ

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Kara, Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Şehidin babası Metin ve annesi Nazlı Kara ile kız kardeşleri ile nişanlısı Zehra Tavus, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazı öncesinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Lise Caddesi’nde toplanan bir grup, slogan attı. Yürüyüşe geçen grup, HDP il binasının bulunduğu alanda durdu. Gruptakilerden bazıları, taş atarak binanın camlarını kırdı. Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bina önünde tedbir alan polis, olayların büyümesi üzerine biber gazıyla müdahalede bulundu. Taş atan gruptakilerden 6’sı gözaltına alındı.

49 GÜNDE 60 ŞEHİT

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütlerine yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirilirken, Mardin ve Hakkari’den gelen 3 acı haberle son 49 günde şehit olan asker ve polisimizin sayısı 60’a ulaştı. 

NUSAYBİN’DE POLİSE PUSU

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, Nusaybin nüfusuna kayıtlı polis memuru Yakup Mete önceki gece hafta sonu tatilini geçirmek için ilçenin Akarsu Mahallesi’ndeki babasının evine gitmek istedi. Babasının evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan polis, ağır yaralandı. Mete, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahalesinin ardından sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEMDİNLİ’DE ASKERE TUZAK

Şehit Polis Mete’nin ardından iki acı haber de Hakkari Şemdinli’den geldi. Şemdinli’de yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düştü, 5 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Hakkari’nin Şemdinli Tekeli köyü bölgesinde dün saat 07.10 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri ekiplerince yol kontrolü esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi. “Yol kenarındaki patlayıcının patlatılması sonucunda kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve kahraman beş silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır” ifadesi kullanılan açıklamada, yaralıların helikopterle hastaneye sevk edildiği kaydedildi. 

OPERASYON BAŞLATILDI

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birliklerin sevk edildiğinin bildirildiği açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla kaçış istikametlerinin ateş altına alındığı ve bölgede operasyonlara devam edildiği vurgulandı. Bu arada güvenlik güçleri 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütüne yönelik yurtiçi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirdi. Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 450 terörist yaralandı, yurtiçindeki operasyonlarda ise 250-300 civarında teröristin yaralandığı tespit edildi.

HEPİNİZE KURBAN OLAYIM SİZİN YERİNİZE BEN ÖLEYİM

Mardin Nusaybin’de ailesini ziyarete giderken hainlerin şehit ettiği polis Yakup Mete için, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine tören düzenlendi. Mete’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde emniyete getirilirken, Kuran-ı Kerim’in okunduğu törende, şehidin annesi Sivi Mete ve yakınları Kürtçe ağıt yaktı. Acılı anne, törene katılan polisleri göstererek, “Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim. Ne istiyorlar sizden? Sizden ne farkı vardı? Daha kendisini evlendirecektim. Çocuk sahibi olacaktı. Söyleyin bana oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı bırakmasın size?” diye ağıt yakması yürekleri dağladı. 

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR...

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, törende yaptığı konuşmada, “Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz...” dedi. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tören boyunca şehidin babası Diyap Mete’nin elini bırakmadı. Şehit polis memuru, törenin ardından Nusaybin’de toprağa verildi. Yakup Mete, 10 çocuklu Mete Ailesi’nin 9’uncu çocuğuydu.

ELİMDE SİLAHIM  GÖNLÜMDE ANAM VAR

Şemdinli’de PKK tuzağında şehit olan Uzman Erbaş Ahmet Bıçakcı’nın Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşoğlu, Kaymakam Mustafa Maslak ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, şehidin Yenimahalle’de oturan ailesinin evine giderek baba Hüseyin ve anne Meryem Bıçakcı’ya oğullarının şehadet haberini verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini öğrenen baba Bıçakcı’nın metanetini koruduğu gözlendi. Yarbay Kuşbaşoğlu’na sarılan anne Bıçakcı ise “Oğlumla üç gün önce telefonla konuşmuştum. Oradaki durumlar nasıl diye sordum; ‘iyi anne’ dedi. En son Ramazan Bayramı’nda gelmişti” diye konuştu. 

SENDE KUZUMUN KOKUSU VAR

Oğlunun şehit olduğu haberini veren askeri yetkiliye, “Sende kuzumun kokusu var” sözleriyle sarılan anne Meryem Bıçakçı, “Evlenmek için kendisine kız bulmamı istedi. Gençliği toprakta geçecek esmer Ahmet’im” diyerek gözyaşı döktü.Şehidin son mesajları ise yürek parçaladı... Facebook’ta çektirdiği bir fotoğrafın yanına, “Bir gün yine dağlardayım. Elimde silahım gönlümde anamın özlemi var” yazmış. Şehit Bıçakcı’nın bugün Andırın ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor. 

ŞEHİDİN EVİ TÜRK BAYRAĞI İLE DONATILDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kenan Ceylan’ın Ankara’daki evinde yas var. Mamak Şahintepe Mahallesi 294. Sokak’taki evine gelen yetkililer, Kenan Ceylan’ın şehit olduğu haberini ailesine iletti. Sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı. Mahalle sakinlerinin de evlerine bayraklar astığı görüldü. Mamak Belediyesi ekipleri ise Ceylan’ın evinin karşısına taziye çadırı kurdu. Kenan Ceylan’ın bir ağabeyi, bir de kız kardeşi olduğu, Ankara’daki evinde annesi Güner ve kız kardeşi Ebru Ceylan ile kaldığı öğrenildi. Şehidin kız kardeşi Ebru Ceylan’ın, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri