‘47,5 milyar TL faiz nereye?’

Ekonomik verilerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan SP Konya İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri İsmail Aydilek, hükümete IMF’ye borç yoksa 47,5 milyar TL faizin nereye ödeneceğini sordu.
Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri İsmail Aydilek, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündem ve ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de hâlâ kavga ve horoz dövüşü üzerine siyaset yapıldığını ifade eden İsmail Aydilek, “Haberleri izlerken ülkemizin gerçek gündemlerinin tartışılmadığı, “başbakan şöyle hakaret etti”, “ana muhalefet şöyle seviyesiz” gibi laflarla milletimiz oyalanmaktadır. Oysa memleketimizde konulması gereken gençlerimiz var, ekonomimiz var, dış siyasetimiz var, 1 milyon 750 bin öğrencinin sınav yarışı var, kaybedilen ahlaki ve manevi değerlerimiz var” dedi.
“2011’DE 47,5 MİLYAR TL FAİZ ÖDENECEK”
Son zamanlarda Türkiye’nin yapmış olduğu ihracat üzerine büyük övgüler yağdırıp 113 milyar TL ihracat yaptık diye yaygara koparıldığını anlatan Aydilek, rakamlar ile büyük bir başarı elde edildiğinin gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. “Hâlbuki bu bir yanıltmacıdan ibarettir” diyen Aydilek, şunları kaydetti: “Bu rakamları verenler ne hikmetse hiç ithalat rakamlardan bahsetmezler. Biz onların eksiğini kapatıyor ve 28 Ocak 2011 tarihli TÜİK verilerini milletimizin önüne seriyoruz. 2009 yılında ihracatımız 102 milyar dolar iken, 2010 yılında 114 milyar dolar’a çıkmıştır. Dolayısıyla 12 milyar dolar’lık bir artış söz konusudur. Bu rakamlar güzel gibi gözüküyor. Fakat ithalat rakamları tehlike zilleri çalıyor. 2009 yılında ithalatımız 141 milyar dolar iken 2010 yılında 185 milyar dolar’a çıkmıştır. Fark 44 milyar dolardır. Yani yaklaşık 70 milyar TL açık vermişiz. Şimdi soruyoruz bu açığı kim kapatacak? 2002 yılında 80 milyar TL olan dış borcumuz 2011’de 500 milyar TL’ye çıktı. 8 yılda 400 milyar TL faiz ödeyen AKP hükümeti, iktidarının 9. yılında, 2011 bütçesinde faize 47,5 milyar TL ayırdı. 47,5 milyar TL ile 150 adet şeker fabrikası, 1800 adet TÜMOSAN, 500 bin adet konut yapılırdı yani Konya 2,5 defa imar edilebilirdi.” Hükümetin ‘IMF’ye borcumuz kalmadı’ sözlerine de atıfta bulunan Aydilek, Mademki IMF’ye borcumuz yok bu faiz kimlere ödenecek? diye sordu. “Faizi 47,5 milyar TL olan ve resmi devlet bütçesine giren borcun aslı kaç TL’dir” sorusunu da soran Aydilek, “Artık gerçekleri görme zamanı gelmiştir. Akaryakıtta bulunan vergide dünya şampiyonuyuz. 4 TL olan benzinin 3 TL’si vergidir. Yine 60 TL’ye aldığımız mutfak tüpünün 45 TL’si vergidir. Böyle giderse bu ülke bu borcun altından kalkamaz hale gelecektir” diye konuştu.
“HALKIN YÜZÜ MİLLİ GÖRÜŞ’LE GÜLECEK”
Milli Görüş iktidarında milletin yüzünün güldüğünü ifade eden İsmail Aydilek şunları kaydetti: “Ekonomik veriler ülkemizin lehine dönmüştür. Milli Görüş daha önce bu dertlere çözüm üretmiş ve uygulamıştır. Denk Bütçe: Cumhuriyet tarihinde ilk defa Milli Görüş denk bütçe meydana getirmiştir. Ağır Sanayi hamlesi: Fabrikalar hatta fabrika kuran fabrikalar ile gençliğimize iş sahası açılmıştır. Havuz sistemi: Kamu tek hesabı ile devletin parası faize gitmekten kurtarılmıştır.
Yüksek ücret artışları: Faizden kurtarılan paralar ile memur, işçi, emekli ve tarımda yüksek taban fiyat ile iç ticarette canlanma sağlanmıştır. Sonuç olarak ATO raporuna göre ‘borç düşüren tek başbakan Necmettin Erbakan’ gösterilmiştir. Haziran ayında yapılacak seçimlerde Saadet Partisi iktidara gelecek ve yine halkımız yüzü gülecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri