475 mağazası olan firma iflas etti! Binlerce insan işsiz kaldı

Türkiye ekonomisindeki çalkantı devam ederken dünya ekonomisinde de durumlar kötüye gidiyor. İflas eden firmalara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat sonucunda bazı firmalar iflas etti ve işsiz kalan insanlar oldu. 475 mağaza ve binlerce çalışanı olan bu firmanın iflası sadece bunlardan bir tanesi. Bu süreçte Türkiye'deki iflas sayısı dünyaya göre çok daha küçüktü.

Türkiye'de ekonomi kötü olsa da ihracat sayesinde istihdam sayısı artıyor. Artan istihdam ile doğal olarak işsiz insan sayısı da azalıyor. Konya gibi sanayide çok güçlü şehirlerin çok oluşu Türkiye ekonomisini krizlere karşı güçlendiriyor.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Konya sanayi üretiminde en güçlü şehirler olarak ön plana çıkıyor. Konya sanayisinde yedek parça üretip dünyaya pazarlayan yüzlerce firma dikkat çekiyor.

Küresel krizden Türkiye etkilendi ancak büyük iflasların ülke genelinde görüldüğü söylenemez. Dünyada ise durum tam tersi. Özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ciddi bir iflas dalgası yaşanıyor.

Son 6 ayda iflas eden Alman firmaların sayısı katlanarak arttı. Diğer AB ülkelerinde de büyük kuruluşların iflası küresel ekonomiyi tehdit ediyor. Sadece Avrupa Kıtası değil Amerika'da da benzer iflaslar yaşanıyor. Son olarak Amerika'da faaliyet gösteren ve sektörün devlerinden olan bir firma iflas ettiğini duyurdu.

Söz konusu firma bu kapsamda 475 mağazasını 2 ay içerisinde tamamen kapatacak. Bed Bath & Beyond isimli mağaza Amerika'da meşhurdu ancak aylardır yaşadığı ekonomik sorunları aşamadı.

İflasla birlikte binlerce insanın işsiz kalacağı öğrenildi. Küresel krizin devam etmesi durumunda benzer iflasların görülebileceğini ekonomistler söylüyor.

Ekonomi Haberleri