45 yılldır aralıksız sahadalar

Futbolun sadece futbol olmadığını ispatlıyorlar.Başka bir deyişle, yarım asıra yaklaşan dostluklarını futbolla pekiştiriyorlar.

Futbolun sadece futbol olmadığını ispatlıyorlar.Başka bir deyişle, yarım asıra yaklaşan dostluklarını futbolla pekiştiriyorlar. Onlar, 45 yıldır, aralıksız her Pazar bir araya gelen futbol sevdalıları. Onlar kararlı. Ömürlerinin sonuna kadar bunu sürdüreceklerini söylüyorlar.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

"Aramızdan ayrılanların yerine gençleri alarak yolumuza devam ediyoruz" diyen gönüllülerden Faruk Saydam, takımdaki oyuncuların hemen hemen hepsinin eski bir amatör futbolcu olduğunu belirterek, bu 45 yıllık beraberlik için şunları söyledi:  "Konya'da çeşitli takımlarda futbol oynayıp bırakma noktasına gelen ve spor yaşamını sürdürmek isteyenlerle kaptanımız İbrahim Uğuröz, namıdiğer merhum saatçi Uğur,  öncülüğünde bir takım oluşturduk. Her pazar sabahları yaz günleri saat 7.00'de,  kışın ise saat 8.00'de toplanarak Aslım çayırında futbol  oynardık. Daha sonra ki yıllarda kaptanımız merhum Spor Yazarı Orhan Berk ile Saraçoğlu'da bulunan alanlarda top koşturmaya devam ederken, sağolsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize spor tesisi tanzim etti. Futbol oynama hevesimiz, yazın güneş sıcağında,  kışın ise kar altında devam etti. Bugüne kadar  hiç ara vermedik ve futbol oynamaya devam ettik" dedi.

GEÇ GELENLERE CEZA VERİYORUZ

Maçlarda hakemliği kendisinin yaptığını bildiren Faruk Saydam,  "Maçlarımızın hakemliğini bizzat ben yapıyorum. Takımımız 20-25 kişiden oluşuyor. Maçlara geç gelenlere ceza veriyoruz.  İzinsiz ve geç gelenlere kışın tatlı, yazın ise meyve cezası vererek, bir dahaki haftaya daha duyarlı olmalarını sağlıyoruz. 45 yıldır birarada bulunan takımımız uzun yıllar Saraçoğlu Tesisleri'nden yararlandı. Bugünlerde orada bir çalışma yapıldığı için saha sıkıntısı çekiyoruz. Sevgili Ömer  Ersöz müdürümüzün bizim bu saha sıkıntısını  ve içimizdeki futbol aşkının devam etmesine katkı sunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

BASINSPOR'DU VETERANLAR OLDU

45 yıllık birlikteliğin Basınspor adı altında başladığını, daha sonra Saraçoğlu Veteranlar adını aldığını ifade eden Faruk Saydam, bugüne kadar bu takımda olan İbrahim Uğuröz ve Orhan Berk'in yanı sıra Mehmet Akçokrak, Çantacı Süleyman, Çeşmeci Muammer, Ferhat Radyocu, İbrahim Bey, Mustafa Bıçakcı, Fevzi Bey, İsa Alptekin, Şükrü Sorguc,  Ahmet Akyüz, Selçuk Özbek, Celal Güneş, Ahmet Erkmen gibi isimlerin top oynadığını söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri