44 yıl önce Konya’da küçük bir dükkânda başlayan hikâye dünyaya yayıldı!

Konya'nın toprakları, Anadolu'nun binlerce yıllık tarım geleneğinin izlerini taşırken, Anıl Yatağanlı'nın hikayesi de bu topraklarda kök saldı. 1980 yılında, Konya'nın mütevazi bir köşesinde, küçük bir dükkanda başlayan bu hikaye...

Konya'nın toprakları, Anadolu'nun binlerce yıllık tarım geleneğinin izlerini taşırken, Anıl Yatağanlı'nın hikayesi de bu topraklarda kök saldı. 1980 yılında, Konya'nın mütevazi bir köşesinde, küçük bir dükkanda başlayan bu hikaye, azimle, kararlılıkla ve inançla şekillendi.

Anıl Yatağanlı'nın tarım makineleri sektöründeki serüveni, eski sanayideki o mütevazi dükkanda yeşerdi. Ancak, o küçük dükkandaki hayalleri, gün geçtikçe büyüdü. Zamanla, Anıl Yatağanlı'nın önderliğindeki ekip, işlerini büyüterek, 50 kişilik bir çalışan kadrosuyla 30'dan fazla ülkeye ihracata başladı. Anıl Yatağanlı'nın vizyonu ve liderliği, Konya'nın sınırlarını aşarak uluslararası arenada tanınan bir marka haline gelmesini sağladı. Eski sanayide başlayan bu serüven, adım adım başarıya ulaştı ve tarım makineleri sektöründe Konya'nın önde gelen firmalarından biri haline geldi.

Ancak bu yolculuk sadece ticari bir başarı hikayesi değil; aynı zamanda bir tutkunun, bir inancın ve bir topluluğun hikayesi. Anıl Yatağanlı'nın öncülüğünde, sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda toplumda da olumlu etkiler yaratan bir hareket doğdu. Yerel ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra, işçilerine sağladığı istikrarlı iş imkanlarıyla da bir aile şirketi olmanın ötesine geçti.

İNŞAALLAH BU YILDA GÜZEL BİR FUAR OLUR

Tarım makineleri sektörünün öncü firmaları arısında yer alan Anıl Yatağanlı Tarım Makineleri bu yıl 20’incibsi düzenlen tarım fuarında yerini aldı. Fuar ve firma hakkında açıklamalarda bulunan Anıl Yatağanlı Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Ali Osman Çalmaz, “Firmamız 1980 yılında Konya’da eski sanayide kuruldu. Bir çırak ile başladığımız bu serüvene şuan 50 çalışanımız ile devam ediyoruz.3’üncü organize sanayi bölgesinde 6 ana kalemde 10 den fazla çeşitte üretim yapmaktayız. Tarımda teknolojinin gelişimine ayak uydurarak sürekli gelişme, verimlilik artırma ve üretim maliyetlerini asgariye düşürme çabalarını, müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde gören yönetim anlayışıyla sürdürüyoruz. Üretimimizin yüzde 50’si iç pazara yüzde 50’si dış pazara satıyoruz ihracat olarak 30 dan fazla ülke ile çalışıyoruz. Bugün fuarın ilk günü oluşan yoğunluktan memnunuz. Konya tarım fuarı her zaman güzel geçiyor bu yılda inşallah yoğun katılım ile güzel bir fuar gerçekleştiririz” diye konuştu

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri