“400 vakfın emanetini yürütüyoruz”

Konya Vakıflar Genel Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Meram Öğretmenevi’nde düzenlenen programa katılım oldukça yoğundu.

Konya Vakıflar Genel Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Meram Öğretmenevi’nde düzenlenen programa katılım oldukça yoğundu. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yardımda bulunduğu aileler ve çok sayıda davetli katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Konya’da verdiği ilk iftar yemeği bu yıl gerçekleşti. Programda konuşan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Türkiye kapsamında 60 bine yakın vakfın emanetini yürüttüklerini belirtti. Osmanlı, “Konya’da yaklaşık 400 vakfın emanetini yürüyoruz. 200'e yakın vakfımız görev yapıyor. 525 vakıf eserimiz şu anda onarım ve gözetimimizde duruyor. Bu faaliyetleri yürütürken aynı zamanda yaklaşık 2 bin 500 aileye yardım ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten ise yardımlaşma ve dayanışmanın katlanarak arttığı, birlik ve beraberliğin en yoğun hissedildiği Ramazan ayına bir kez daha kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti. Ökten, “Bölge müdürlüğümüz sınırları içerisinde kalan yardıma muhtaç insanlara vakıflar olarak el uzatıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak birlik ve beraberliğimizi bu ayda daha da güçlendiriyoruz” dedi.  

DOĞRU VE GÜZELLİĞİN ARTTIRMANIN YOLU VAKIFLARDIR

Vali Yardımcısı Mehmet Aydın konuşmasına Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın selamlarını misafirlere ileterek başladı. Aydın “İnsan yaşamında, doğruyu ve güzelliği arttırmanın yolu vakıflardır. Vakıflar insanlığın erdeme ereceği bir yöntem biçimidir. Bayramınızı şimdiden kutluyor, hayırlı günler diliyorum” dedi.

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri