400 kişilik acı son

Somali, Etiopya ve Eritre'den İtalya'ya gitmek isteyen 400 göçmenin tekneleri alabora oldu. Faciada 400'ü aşkın göçmenin öldüğü tahmin ediliyor. Derviş Argun, “İslam coğrafyalarındaki iç savaşlar Batı'nın lehine sonuçlanıyor” dedi

Afrika'dan  Avrupa'ya uzanan bir umut yolculuğu denizde acı ile sona erdi. Geçen yıl da benzer bir facia yaşanmıştı. Faciada 700'e yakın mülteci ölmüştü. Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş Argun, facia ve mülteci dramı hakkında açıklamalarda bulundu. Tekne facialarının sonunun gelmediğini belirten Argun, "Facialar bizi üzüyor. Büyük dramlar yaşanıyor" diye konuştu. İslam dünyasının çıkmazda olduğunu aktaran Argun, "İslam coğrafyalarındaki iç savaşlar Batı'nın lehine sonuçlanıyor her zaman. Dünyanın dengesi Batı'nın lehine bozulmuş durumda. Müslümanlar çocuklarıyla birlikte Batı'ya doğru akıyor. Geçmişlerini unutmak ve iyi bir gelecek hayaliyle yola çıkıyorlar. Yolculuk acı ile son buluyor. Coğrafyadan kaynaklanan sorunlar var. Geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri Ankara'da toplandı. Toplantıya 57 İslam ülkesi katıldı. 57 ülke 1 milyardan fazla nüfusa hitap ediyor.

İslam ülkeleri sesini yükseltmeli" açıklamasında bulundu. Suriye, Irak ve Afganistan'daki iç savaşın insanları göçe sevk ettiğini, Afrika'daki ülkelerde ise insanların açlıkla mücadele ettiğini, bu nedenle göç ettiğini belirten Argun, "Yaşanabilir bir coğrafya inşa edemedik. İslam adalet, kardeşlik ve barış demek. Ancak böyle bir düzen oluşturamadık. Bize demokrasi dersi veren çok sayıda Avrupa ülkesinin Afrika'da sömürge ülkeleri var. Resmen o ülkeleri sömürüyorlar. İnsanlar coğrafyalarından çıkan nimetlerden bile faydalanamıyor. Afrika ülkelerinde milli hasıla 200 doların altında. Yönetenler ülkelerine ihanet ediyor. Dünya sesini yükseltmeli" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri