40 meslek dalına belge alma zorunluluğu

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Bilgi Aktarım Programına İMAJ OSGB Kurucu Ortağı Ali Ekinci konuk oldu.

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Bilgi Aktarım Programına İMAJ OSGB Kurucu Ortağı Ali Ekinci konuk oldu. Aynı zamanda Konya İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (KONİSAD) Başkanı, İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyonu (İSAF) Temsilcisi olan Ekinci, dernek üyelerine, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği ile Kanunun getirdiği Mesleki Eğitim ve Mesleki Yeterlilik Eğitimleri hakkında sunum yaptı.

  İpekyolu Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Tahir Şahin’e teşekkür eden Ekinci, “Ancak bizleri asıl mutlu eden dernek yönetiminin konuyla olan bilgileri ve konuyla ilgili önceden yapmış oldukları çalışmalardır” dedi. Mesleki yeterllik belgesi zorunlulğunun 6645 sayılı kanunu ile getirildiğini belirten Ekinci, “Bu belgeyi verebilme yetkisi de Mesleki Yeterlilik Kurumu’na  (MYK) verilmiştir. Bu kurum çalışmaların yürütülebilmesi için de Mesleki Yeterlilik Kurumunun gözetimi altında akretidasyon almış ve belgelendirilmiş TURKAK onaylı birimler yetkilendirilmiştir. Şu anda Türkiye’de MYK tarafından 40 meslek için yetkilendirilme yapılmaktadır” diye konuştu.  Yapılmakta olan çalışmalarla bu sayının çok yakında tüm meslek gruplarını kapsar hale getirileceğini vurgulayan Ekinci,  mesleki yeterlilik belgelendirmesi olmayan iş kolları için Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış oldukları protokol ile belgeledirmenin kollarında mesleki eğitimleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. 

Mesleki yeterlilik için bir takım teşvik ve destekler de verildiğini kaydeden Ekinci, belgenin sınavı yetkili kurumlar tarafından yapıldığını, sınavda başarılı olunduğu takdirde yapılan masrafları 2017 yılı sonunu kadar İşsizlik Sigorta Fonu tarafından katılımcıya geri iade edileceğıni belirtti.  KONSİAD’ın mesleki yeterlilik belgelendirme hizmeti vermeye başladığını bildiren Ali Ekinci şöyle konuştu: “Konuyla ilgili olarak çalışma ve faaliyet alanları İş Sağlığı ve Güvenliği olan KONİSAD’ın da üyesi olduğu Ankara merkezli İSAF (İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyon (İSAF), kısa bir süre önce Türkiye İnşaat Sanayi İşveren Sendikası (İNTES) ile bir protokol imzalamış ve Federasyon üyesi olan dernekler kanalıyla Mesleki Yeterlilik Belgelendirme hizmetini vermeye başlamıştır.Bu sebeple Konya merkezli olarak derneğimiz KONİSAD çalışmalarına başlamıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri