4 kişiye umut oldu

Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan daha sonra ise beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Rabianın ailesi tarafından bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu.
Yunak ilçesinde 3 gün önce annesi ile yolun karşısına geçmek isteyen 11 yaşındaki Rabia Gür, ağır yaralı olarak önce Akşehir Devlet Hastanesi’ne daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki 3 günlük yaşam mücadelesini önceki akşam saatlerinde kaybeden Rabia’nın, ailesi küçük kızlarının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organlarını bağışlamayı kabul etti. 
4 çocukları olduğu öğrenilen Gür ailesinin karar vermesinin ardından gece saat 01.00 sıralarında operasyona başlayan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şakir Tavlı ve Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu ve ekibinin ameliyatı yaklaşık 3 saat sürdü. Operasyonun ardından küçük kızın karaciğer, böbrekleri ve kalp kapakçıkları alındı.
Başarı ile tamamlanan ameliyatın ardından küçük Rabia’nın karaciğeri ve bir böbreği Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne gönderilirken diğer böbreği ise Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 5 yıldır diyaliz hastası olan 23 yaşındaki Kazım Kalkan’a nakledildi. 11 yaşındaki Rabia Gür’ün kalp kapakçıkları ise nakledilecek dönor bulunmak üzere özel olarak hazırlanan ambulans ile Sağlık Bakanlığı’na gönderildi.
Küçük Rabia’nın bir böbreğinin nakledildiği Kazım Kalkan’ın sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, “Ameliyat sonrası hastayı dinlenmesi için özel odaya aldık. Sağlık durumu çok iyi. Oldukça başarılı bir nakil gerçekleştirdik. Aile, kendi çocuklarının ölüm üzüntüsünü bir kenara bırakarak başkalarının hayatlarını kurtarmak gibi büyük ve örnek bir duyarlılık gösterdi” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri