4 günlük sokağa çıkma yasağı mı geliyor?

4 günlük sokağa çıkma yasağı mı geliyor? sorusu geçen haftadan beri gündemde olurken yasak ile ilgili kararı bugün kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün dördüncü kez telekonferans yöntemiyle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısınında en önemli gündem maddesi 23 Nisan’dan itibaren dört gün süreyle sokağa çıkma yasağı alınıp alınmayacağı kararı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’daki Huber Köşkü'nden katılırken toplantıda ise bakanların sunum yapması bekleniyor. Erdoğan, toplantının ardından kamuoyuna alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda da bulunacak.

23 NİSAN'DAN İTİBAREN 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ana gündem maddesi daha önce olduğu gibi yine koronavirüs salgını olacak. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sunum yapması beklenirken koronavirüsle mücadele için yürütülen çalışmalar, alınan tedbirlerin uygulamalara yansıması konuları değerlendirilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iki haftadır 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağına ilişkin uygulama ve bu yasağın önümüzdeki günlerde yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı konuları da toplantıda ele alınacak. Toplantıdan 23 Nisan’dan itibaren dört gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilanı kararı çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. 23 Nisan tüm yurtta milli bayram olarak kutlandığı için resmi tatil olurken 24 Nisan'ın da cuma gününe denk gelmesi ile birlikte cumartesi ve pazar günü dahil 4 günlük koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı bekleniyor.

4 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili kararın ise bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri