4-Cli kamu çalışanları Başbakana mektup gönderdi

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcileri Sadi Eriş, konfederasyonu bağlı sendikaların yöneticileri ve sendika üyesi kamu çalışanları ile birlikte 4-Clilerin durumu ile ilgili basın açıklaması yaparak,

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcileri Sadi Eriş, konfederasyonu bağlı sendikaların yöneticileri ve sendika üyesi kamu çalışanları ile birlikte 4-C’lilerin durumu ile ilgili basın açıklaması yaparak, 4-C’lilerin yazdığı mektubu PTT yolu ile Başbakanlığa gönderdi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş kamuda çalışanlar arasında en kısıtlı haklara sahip olan kesimin 657 sayılı kanunun 4-C maddesi uyarınca çalıştırılan geçici personel olduğunu dile getirerek, “Bu kapsamda çalışanların yıllık izin, iş güvencesi, sosyal yardım gibi haklarımız bulunmazken, maaşlarımız da son derece düşüktür. Bununla birlikte 2010 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde aile yardımının tüm sözleşmeli personele ödenmesi konusu karar altına alınmış olup, 2011 Genel Seçimleri öncesinde de Devlet Personel Başkanlığı’ndan Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı, 19 Nisan 2011’de sendika ziyareti sırasında 4-C’li personele aile yardımı ve çocuk yardımı ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı alındığını açıklamıştır. Bu açıklamanın üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen halen aile yardımı ödeneği için Bakanlar Kurulu kararı çıkmamıştır. Yıl başında yapılan mevzuat değişikliği ile birlikte tüm sözleşmeli kamu personelinin aile yardımı ödeneği alması sağlanmışken, yalnızca 4-C’li personelin bu ödenekten mahrum bırakılması eşitlik ve hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmayan bir durum arz etmektedir” dedi.

 

Haziran 2011’de kamuda sözleşmeli olarak çalışmakta olan personelin kadroya geçirilmesinin sağlandığını ifade eden Sadi Eriş, “4-C’li personelin kapsam dışında tutulması, kamuda sözleşmeli olarak çalışan kamu görevlileri sendikalarına üye olma hakkı bulunan ve dolayısıyla kamu görevlisi bakımından Anayasa’nın eşitlik ilkesi adına 4-C’li personelin de kadroya geçirilmesi gerekmektedir. 657 sayılı kanunun 4-C maddesi uyarınca geçici olarak çalıştırılan on binlerce personel ve ailelerimiz, yapılacak ve çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararı ile sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını umutla beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

RASİM ATALAY

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri