3’ün 2’si kaldı

Konya'yı her sezon 3 takımın temsil ettiği Bölgesel Amatör Lig'de yeni sezonda ilk kez Konya'yı 2 takım temsil edecek. 3 takımla henüz başarı yakalayamayan Konya’da yeni sezonda 2 ekibin nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu

6.sezonunu geride bırakan Bölgesel Amatör Lig'de Konya takımları adına bir ilk yaşanacak. Her sezon Konya'yı 3 takım temsil ederken yeni sezonda Konya'yı Bölgesel Amatör Lig'de 2 takım temsil edecek. BAL'a katılım parasını ödeyemeyen İhsaniye Gençlerbirliği  tarihinde ilk kez çıktığı  Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil edemeyecek. Bölgesel Amatör Lig'e katılım parasını ödeyen Sarayönü Belediyespor ile Akşehirspor, yeni sezonda Konya'yı Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek.

YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ

Konya'nın yüzü gülmediği liglerden biri olan Bölgesel Amatör Lig'de, ilk kez Konya'yı 2 takım temsil edecek. 7.sezonuna girecek Bölgesel Amatör Lig'de daha önce 8 farklı takım Konya'yı temsil etti. Konya Gençlerbirliği, Selçuklu Belediyespor, Beyşehir Belediyespor, Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Karapınar Belediyespor, Konya Ereğlispor gibi takımlar Konya'yı bu ligde temsil eden ekipler oldu. Sarayönü Belediyespor 6 sezon, Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor 3 sezon, Akşehirspor 2 sezon, Beyşehir Belediyespor  ve Konya Gençlerbirliği, Konya Ereğlispor, Karapınar Belediyespor 1 sezon Konya'yı temsil etti.

BAŞARIYA HASRET KALDI

Bölgesel Amatör Ligde her sezon 3 takımla temsil edilen Konya Bu ligde henüz istediği başarıyı göremedi. Takımların bir çoğu direct küme düşerken  diğerleri ise  il sıralamasına göre Play-Out maçı oynamak zorunda kaldı. Bir çok küçük il takımlarının başarı sağladığı ligde Konya ekipleri ne yazık ki bekleneni veremedi.  Her sezon 3 takımla başarıyı yakalayaman Konya’nın bu sezon iki takımla Bölgesel Amatör ligde nasıl performans sergileyeceği ise merak konusu oldu

EN İSTİKRARLISI SARAYÖNÜ

Yıllardır 3.Lig takımının eksikliğini gideren Konya'da Bölgesel Amatör Lig takımları Bölgesel Amatör Lig'de bir türlü başarıya ulaşamadı. Konya'nın 3.Lig hasretine son veremeyen takımlar hüsrana uğrayarak ya küme düştü ya da statü gereği Süper Amatör ikincisi olan takımlarla play-out oynadı. Bölgesel Amatör Lig'de 6.sezonunu geride bırakan Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı temsil eden takımlar arasında en istikrarlı olan takım. Sarayönü Belediyespor 2 kez Spor Toto 3.Lig'in kapısından dönerken, 1 kez ise statü gereği Konya Süper Amatör ikincisi ile play-out oynadı.

HEDEF HASRETİ DİNDİRMEK

Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de Konya'yı Sarayönü Belediyespor ile Akşehirspor temsil edecek. Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de 7.sezonuna girerken Akşehirspor ise 3.sezonuna girecek. Her iki temsilcimiz de yeni sezonda Konya'nın 3.Lig hasretini dindirmek için mücadele verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri