39 kişi cinayet kurbanı oldu

2016 yılı içerisinde Konya merkez ve ilçelerinde 39 kişi cinayet sonucu hayatını kaybetti. Cinayetlerin büyük çoğunluğu aile içi şiddet, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden meydana geldi

Konya'nın cinayet istatistiğinde son derece vahim bir tablo ortaya çıktı. Türkiye için çok kara bir yıl olarak tarihe geçen 2016 yılında Konya merkez ve ilçelerinde 39 kişi cinayete kurban gitti. Hemen her gün, bazı günler ise her an gündemin değiştiği ülkemizde, basına yansıyan cinayet olaylarında ilginç ve sebepsiz yere yapılan cinayetler de ortaya çıktı. Cinayetler en çok kasım ayında yaşandı. Ahlaksız teklifler, aşırı alkol kullanımı gibi sebeplerin yanında en çok cinayetin trafikte işlendiği görülüyor. 

EN ÇOK SİLAHLI CİNAYETLER

2016 yılında yaşanan cinayet olaylarında en çok silahlı cinayetlerin olduğu görülüyor. Kahvehaneye silahlarla ateş açtıkları iddia edilen 3 kişiden 2'si sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.Aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 7 yaşındaki bir çocuk vurularak hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Konya’da bir kişi, 250 lira elektrik ve su borcu olduğu eski ev sahibini, arkasından konuştuğu gerekçesiyle vurarak ölümüne sebep oldu. İki aile arasında yaşanan tarla kavgasında baba ve oğlu silahla öldürüldü.

YAŞLI KADININ BOĞAZI KESİLDİ

20 ocak 2016 çarşamba günü 84 yaşındaki bir kadın evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Olay, merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi Uysal Sokakta bir apartman dairesinde meydana geldi. İhbar üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı kontrollerde boğazında bıçak darbeleri bulunan kadının hayatını kaybettiği anlaşıldı. 27 ocak 2016 çarşamba günü bir kişi, erkek kardeşiyle görüşmesini istemediği 31 yaşındaki şahsı, göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

UYUŞTURUCU İÇİN BABASINI ÖLDÜRDÜ

21 haziran 2016 günü gerçekleşen olayda madde bağımlısı 25 yaşındaki genç, uyuşturucu parası vermediği gerekçesiyle tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü. Olay, merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Yazıcıoğlu Sokak’ta bulunan bir apartmanın üçüncü katında meydana geldi. İddiaya göre, beş yıldır uyuşturucu bağımlısı olan R. Harmancı (25), düzenli olarak emekli babası A. Harmancı’dan (49) aldığı harçlıklarla uyuşturucu kullanmayı sürdürdü. Uyuşturucu krizine giren genç, babasından para istedi. Baba, oğlunun uyuşturucu alacağını bildiği için para vermek istemeyince bağımlı genç mutfaktan aldığı bıçakla babasına saldırdı.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri