36 yıllık Chevrolet turistlerin ilgi odağı

36 yıldır ticari taksi olarak hizmet veren 1963 model Chevrolet marka taksinin müşterileri genelde, görünüşü ve genişliği nedeniyle Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelen turistler oluyor.

Taksi durağında 50 yıldır taksicilik yapan Hulki Tez (79) yaptığı açıklamada, 36 yıldır 1963 model Chevrolet'i ile Konyalılara hizmet vermeye çalıştığını söyledi.
Bu işi bir hobi olarak yaptığını ve bugüne kadar taksicilik yaptığı otomobillerin hep eski model olduğunu belirten Tez, ''Eski model araçlara hep ilgim oldu. Beni hiç yarı yolda bırakmadılar. Bu araçlarla neredeyse Türkiye'nin gitmediğim yeri kalmadı'' dedi.
Bazı müşterilerinin, aracın Chevrolet olduğu için çok yakacağı düşüncesinde olduğunu ifade eden Tez, şunları kaydetti: ''Taksimetre ne yazarsa müşterilerimizden o ücreti talep ediyoruz. Ücret alımında aracın çok ya da az yakması gibi bir durum söz konusu olamaz. İnsanlara bunu anlatmaya çalışıyorum. Turistlerde bu durum değişiyor. Aracın genişliği ve görünüşü nedeniyle genelde müşterilerim turistler oluyor. Aracım onların ilgisini çekiyor. Turistlerle Konya'nın ilçelerine gidiyoruz. Onlar da ben de bu durumdan çok memnunuz.''  Tez, gücü yettiğince eski model araçlarla taksicilik yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri