36. Vodafone İstanbul Maratonu İçin Kurulan Expo Fuar Alanı Açıldı

İki kıtada birden koşulan tek maraton olan Vodafone İstanbul Maratonu’na sayılı günler kala heyecan da artıyor. 'İstanbul Aşkına Koş' sloganıyla ve Avrasya Maratonu olarak koşulan şimdi ise 'Vodafone İstanbul Maratonu' adı altında organize...

İki kıtada birden koşulan tek maraton olan Vodafone İstanbul Maratonu’na sayılı günler kala heyecan da artıyor. 'İstanbul Aşkına Koş' sloganıyla ve Avrasya Maratonu olarak koşulan şimdi ise 'Vodafone İstanbul Maratonu' adı altında organize edilen maraton öncesinde 'Maraton Expo Fuarı' da kapılarını ziyaretçilere açtı.

3 gün boyunca Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek olan fuar hem Vodafone İstanbul Maratonu’na katılan atletleri hem de özel ziyaretçileri kabul edecek. Maraton sponsorlarının da aralarında yer aldığı stantların yanısıra organizasyonda boy gösterecek koşucular malzemelerini Maraton Expo Fuarı'ndaki birimlerden temin edebilecek.

16 Kasım Pazar günü koşulacak olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nu için kurulan Expo Fuarı'nın açılışı Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. Fuar açılışına Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar katıldı. Sanatçı Hülya Avşar ve sunucu Burcu Esmersoy da açılışa katılan ünlüler olarak dikkat çekti.

Bu sene gerçekleştirilecek olan maratona önceki yıllara oranla bir hayli katılım olduğu belirtildi. 2012’de 3838, 2013’te 4229 kayıtlı 42 kilometre koşucusu kayıt yaptırırken, 36. İstanbul Maratonu öncesi bu rakam 5538’e yükseldi. 15 kilometre koşusu kategorisinde 6560 kayıtlı isim Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nda boy gösterecek. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen organizasyonda 10 ve 8 kilometre kategorilerinde toplam 7335 kişi kayıt yaptırırken, bu rakam da 2014 Vodafone İstanbul Maratonu öncesi yükselerek 9132 rakamını buldu.

Geçmiş yıllara bakıldığında ülke ve katılım bazında da en çok ilgi gören organizasyon Vodafone 36. İstanbul Maratonu olarak göze çarptı. 2009’da 7630 kişi maratona katılırken, bu rakam 2010’da 8380, 2011’de 8521, 2012’de 13.006, 2013’te 19.257’e ulaştı. İstanbul Maratonu tarihinde en geniş kapsamlı başvuru Vodafone 36. İstanbul Maratonu öncesinde gerçekleşti.

Ayrıca bu seneki 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 118 ülkeden koşucular boy gösterecek.

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, açılışta yaptığı konuşmada 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun parkurlarının her sene olduğu gibi bu senede tarihi ve turistlik alanlardan oluşacağını belirtti. Özbayraktar, bu seneki maratonlarda ilk defa elektrikli araçlar kullanılacağının da bilgisini verdi. Ayrıca İsmail Özbayraktar, bu sene katılımın yüzde 25 arttığını söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ise "İstanbul Maratonu başladığı 36 yıldan bugüne büyüyerek devam eden bir organizasyon. Büyürken, Türkiye'nin de çeşitli illerinde maraton oluşmasında da vesile oluyor. Türkiye'de önceden İstanbul ve 19 Mayıs Yarı Maratonu vardı. Şimdi ise bu sayı onları buldu ve bu sayı daha da artacak. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak geçen sene millilik statüsüne alınacağını açıklamıştık. 2 saat 35 dakika altında koşan erkek maratoncular ve 2 saat 45 dakika altında koşan bayan maratoncular, milli takım statüsünde sayılacak." diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da yaptığı açıklamada, "Bu sene maratonda bir yenilikler serisi var. 3. kez isim sponsoru olduğumuz bu sene maratonu bizler de artık daha uzun vadeli bir proje olarak görüyoruz. Bununla birlikte digital dönüşüm hareketi başlattık. Bu digital dönüşüm hareketinin 3 tane farklı alanı var. Bunlar teknoloji, servis ve sosyal sorumluluk. Sporda bu sosyal sorumluluk parçasının en önemli kısımlarından birtanesi." diyerek, şöyle konuştu:

"Maratona iki şekilde destek olabiliyoruz. Bunlardan birtanesi maratonun digitalleşmesi. Digitalden kastımız VI Maraton altında bir internet sitemiz ve aynı şekilde aplikasyonu var. Değerli sporcularımız bu siteye girdiğinde maraton öncesi ve sonrası birçok bilgiye ulaşacak. Bunun dışında bu sene yeniliklerin senesi oluyor. Bu seneki yeniliğimiz şu. Katılımcılar bu site vasıtasıyla bulundukları kilometreyi ve ne kadar vakit harcadıklarını takip edebiliyorlar. Aynı zamanda tanıdıkları da onları takip edebiliyor. Böylece interaktif bir digitalleşme fırsatı oluşturmuş oluyoruz. Bunun dışında cep sağlık uygulamamız var. Koşucular koşu sağlığı ile ilgili bilgilere rahatça ulaşabiliyorlar. Vodafone olarak spor ve sporcuya destek oluyoruz. Bizim için en önemlisi de halkın sağlıklı yaşamına destek olmamız."

Organizasyonun sonunda katılımcılardan Hülya Avşar'a 1, Burcu Esmersoy 35, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk 542, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ 34, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise 8 göğüs numaraları ile poz verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri