35 yıl sonra ilk defa rahatça tokalaşabilecek

Konya'da doğuştan el, koltuk altı ve ayakları aşırı terleyen 35 yaşındaki Eda Karataş'ın, terlemeye neden olan sinirleri başarılı bir operasyonla alındı
Konya'da doğuştan el, koltuk altı ve ayakları terleyen Muğlalı 35 yaşındaki Eda Karataş'ın terlemeye neden olan sinirleri başarılı bir operasyonla alındı.
     Muğla'da çalışan Eda Karataş (35), Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 4 mevsim el, koltuk altı ve ayak terlemesi şikayetiyle başvurdu.
     Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle yıllardır zor günler yaşayan Karataş, burada yapılan başarılı operasyonla terlemeye neden olan sinirleri alındı.
     Karataş, başarılı geçen operasyonun ardından hastaneden taburcu edildi.
     Eda Karataş (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan terleme sorununun bulunduğunu söyledi.
     Kendisinin çalışan bir kadın olduğunu ve işi gereği çok sayıda insanla iletişim kurduğunu belirten Karataş, bugüne kadar el, ayak ve koltuk altı terlemesi nedeniyle zor günler yaşadığını hatırlattı.
     İnsanlarla rahatça tokalaşamadığını, görüntüsü nedeniyle çok rahatsız olduğuna dikkati çeken Karataş, şunları kaydetti:
     ''Bu terleme sadece yazın olmuyordu. Havalar ne kadar soğuk olursa olsun terliyordum. Ama bu rahatsızlıkla yaşamak zorundaydım. Hastalığımı kabullendim. Kendimi hep hastalığıma göre ayarladım. Ne kadar şık giyinirsem giyineyim hep kıyafet sorunu yaşıyordum. Arkadaşımın tavsiyesiyle SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdum. Başarılı geçen operasyonla rahatsızlığımdan kurtuldum. Kendime olan güvenim daha da arttı. Artık insanlarla rahatça iletişim kurmanın, tokalaşmanın mutluluğunu yaşayacağım. Kendimi dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum.''
    
     -Aşırı soğuklarda bile terliyorlar-
    
     Operasyonu gerçekleştiren SÜ Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Güven Sadi Sunam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Murat Öncel ile birlikte operasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Aşırı terlemenin önüne geçebilmek ve il dışından gelen hastalarını bu rahatsızlıktan kurtarmak için hemen harekete geçtiklerini dile getiren Sunam, gerekli tahlillerin ardından hastanın aşırı soğuklarda bile terlemesine neden olan sinirlerinin alındığını ifade etti.
     Sunam, bu tür rahatsızlığı olan hastaların çektiği sıkıntıları çok iyi bildiklerini belirterek, ''Hastaların sosyal ilişkileri bozuluyor. Psikolojik olarak daha hassas, sosyal ortamda çekingenliği ve panik bozukluğu olan kişilerde daha fazla bu tür rahatsızlıklar görülebilir. Rahatsızlıklar genelde 12-17 yaş arasında daha sık görülebiliyor'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri