3,5 TL olan mazotla ülke kalkınamaz

Saadet Partisi seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Konya milletvekili adayı Mustafa Özkafa, Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Organize sanayi bölgesinde fabrika işçileri ile buluştu. Saadet Partisinin Milletin gözünden kaçırılmaya çalışıldığını dile getiren İl Başkanı Mehmet Şen, seçimlerin 3 parti arasında geçiyormuş gibi yapılarak milletin aldatıldığına dikkat çekti. Şen, “ 12 Haziran seçimlerine doğru giderek yaklaşmaktayız. İktidar ve Muhalefet partilerinin siyasi üslup ve mücadelelerini herkes görüyor. Milletin derdi ile ilgili herhangi bir konuda da ortak bir tavırları var mı? Yok. Asgari ücretle geçinen ailelerin durumunu konuşan var mı? Yok. İşsizlik sorunun çığ gibi büyümesinden şikâyetçi olan var mı? Yok. Milletimizin günleri bu boş, lüzumsuz kavgalarla yok olup gidiyor. Malum medya da seçim sürecinde Saadet Partisi yokmuş gibi bir tavır içinde. Bizler tüm teşkilat mensuplarımız, milletvekili adaylarımız yoğun gayretin içerisindeyiz. Bu tabloya razı olmamız mümkün değil. Yaşanan 9 yıllık iktidarı da ondan önceki iktidarları da gördük. Milli Görüş’ün olmadığı dönemlerde Türkiye çok şey kaybetti” dedi.

ÖZKAFA: HAYATIMIZI SEÇİMLER BELİRLİYOR

Seçimlerin önemine dikkat çeken Saadet Partisi Konya milletvekili adayı Mustafa Özkafa, “Nasıl bir tercihte bulunacağımız nasıl bir idareye kavuşacağımızı belirler. Seçimler bunun en tabi ve direkt yoludur” dedi. Özkafa, “Çiftçiler, üzerine düşeni yapacak, mahsulünü yetiştirecek, çalışacak ürününü meydana getirip satacak. 50 kuruşa mal ettiğiniz ürünü 70 kuruşa satarsanız, 20 kuruş kazanırsınız. Bu üretim süreci içerisinde ürünün meydana gelebilmesi için pek tabi girdilerin başında mazot geliyor. Peki, çiftçi mazot fiyatını belirleyebilir mi? Hayır. Hükümet belirler. O halde hükümetleri de biz seçiyoruz. Bizim seçtiğimiz idareciler, 80 ila 90 kuruş arası değişen maliyeti olan mazotun litresini 3,5 TL’ye satıyor. Burada en çok kim kazanıyor? Mazotun 2,5 TL’ si vergiye gidiyor. Böyle bir Türkiye kalkınabilir mi?” diye sordu.

Konuşmasının devamında Başbakan Erdoğan’ı hedef alan Özkafa, BM, insanca yaşam endeksi ile hükümete yüklendi. “Biz Sayın Başbakana sesleniyoruz” diyen Özkafa, şunları kaydetti: “Başbakan çıkıyor meydanlarda bağırıyor. Milli gelir şuradan şuraya geldi. Sizin karneniz burada. BM insanca yaşam endeksine göre Türkiye, Başbakan Erdoğan’ın çizdiği tablonun aksine 83. sırada yer alıyor. Marifet meydanlarda bağırmak değil, Dünya Liginde neredesin? Ona bakacaksınız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri