341 projeye 31 milyon liralık destek

İki yıldır Konya ve Karamanda bütün imkanlarıyla hizmet veren ve 26 Ulusal Kalkınma Ajansı içinde performansıyla ikinci sırada bulunan Mevlâna Kalkınma Ajansının(MEVKA) 2011 yılı mali destek program

İki yıldır Konya ve Karaman’da bütün imkanlarıyla hizmet veren ve 26 Ulusal Kalkınma Ajansı içinde performansıyla ikinci sırada bulunan Mevlâna Kalkınma Ajansı’nın(MEVKA) 2011 yılı mali destek programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Karaman’da yapıldı. Yunus Emre Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Daire Müdürleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasında, 2009 yılında faaliyetine başlayan MEVKA'nın gösterdiği performansa dikkat çeken Genel Sekreter Akman, toplamda 341 projeye 31 milyon lirayı aşkın destek sağlandığını belirtti. Akman konuşmasının devamında desteklenen projelerle birlikte bölgede kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iletişimin güçlendiğini, bölgemizde sergilenen işbirliği anlayışı ve iradesiyle birlikte yerel potansiyel ve imkânların da harekete geçirildiğini belirtti.
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise günümüzde rekabetin, özellikle sürdürülebilir bir rekabetin gerekliliğinden bahsederek, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın ve benzeri ajansların bölgesel gelişmeyi olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra, Türkiye’yi de dünya ülkeleri arasında daha avantajlı hale getireceğini belirtti. Akgün, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteklerinden yararlanma noktasında kamunun gösterdiği ilgiyi, özel sektörün göstermesi için de gayret sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Kahraman da yaptığı konuşmada , ülkemizin kaynaklarını israf etmeden, etkililik ve verimlik çerçevesinde kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, yeni kalkınma anlayışının, yerel odaklı olduğunu vurguladı. Vali Kahraman: "Kalkınmanın sürdürülebilirliğini göz önünde bulundurmalıyız. Zira kalkınma yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve çevresel boyutlarıyla birlikte ele alınması gereken bir olgudur. Ülkemizin Cumhuriyetin 100.yılında, 2023’te dünyadaki 10 büyük ekonomiden biri olmayı hedeflemektedir. Ajans, bu hedefe ulaşma noktasında üstüne düşen sorumluluk anlayışıyla, 2023 vizyonuna yerel katılımı sağlamayı, bölgede ortak bir bilinç ve amaç duygusuyla çalışmalarına devam etmektedir. Bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve toplumun tüm kesimleri 2023 Türkiyesi’ne yönelik çalışmalar yürütmeli, konuyu sahiplenmeli ve içselleştirmelidir." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri