300 kişi gözaltına alındı

Suriye'de dünkü rejim karşıtı gösterilerin ardından 300'e yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı,  bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 15 bin 632 olduğunu, bunlardan 7 bin 112'sinin ülkelerine döndüklerini, Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının 8 bin 520 olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığın koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve  Kızılay ile yürütülen çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik insani yardımların kesintisiz sürdüğü vurgulanan bilgi notunda, başkanlıkça Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine 5 milyon 750 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 15 bin 632 olduğu ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

''Geri dönüş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 7 bin 112 oldu. Bugün itibariyle ülkemizdeki Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının sayısı 8 bin 520. 15–16 Temmuz 2011 tarihlerinde 22 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, 62  kişi ise  ülkemize giriş yapmıştır.

Ülkemize giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleri ile (seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesisler) birlikte Yayladağında 2,  Altınözü'nde 2 ve Reyhanlı  ilçesinde 1, merkez ilçeye bağlı Apaydın köyünde 1 ve Karbeyaz Kuyubaşı'nda 1 olmak üzere toplam 7 çadırkent kurulmuştur. 15'i refakatçi 43'ü hasta olmak üzere toplam 58 kişi hastanede bulunmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verilmektedir. Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına  günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir.''


DÜNKÜ GÖSTERİLERDE ÖLENLERİN SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Suriye'de dün düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri aktivistlerinin verdiği bilgiye göre, sadece başkent Şam'da 23 kişi öldü.

Muhalif liderlerden Velid el Bunni'nin yaptığı açıklamaya göre, başkent Şam'ın Kabun semtinde bugün yapılması planlanan "Ulusal Selamet Konferansı", güvenlik güçlerinin, toplantının yapılacağı  düğün salonu önünde 14 kişiyi öldürmesi nedeniyle ertelendi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri