3 yeni iPhone geliyor!

Apple, bu yıl üç farklı iPhone modeli piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Chine Times gazetesine göre bunların arasında iPhone 5S de var

Geçtiğimiz günlerde, Apple'ın düşük fiyatlı bir iPhone mini modeli pazara sunacağı iddialarının şirket tarafından yalanlamasının ardından, Apple'ın tedarik zincirine yakınlığı ile bilinen Chine Times gazetesi şirketin 3 farklı iPhone modelini piyasaya süreceğini açıkladı. İddiaya göre bu yıl pazara sunulacak olan üç modelin, iPhone 5S, iPhone Math ve bilinmeyen diğer bir model olduğu söyleniyor.

Kapasite 128 GB

Geleceği söylenen iPhone modellerinden 5S, Cortex-A15 özellikleri taşıyan A7 işlemci, 128GB'a kadar kapasite, Power VR6 grafik birimi serisi, değişmeyen ekran boyutu gibi özelliklerle gelecek. Cihazın kamerası 8 megapiksel çözünürlüğünde olacak ve iPhone 5'teki yüzde 40 daha ince ve düşük ışık koşullarında çekim yeteneği artırılmış sensörü üreten Largan Precision tarafından geliştiriliyor.

4.8 inçlik ekran

Diğer model iPhone Math ise 4.8 inçlik bir ekrana sahip olacak. Bu isimde bir model ilk kez anılıyor. Ayrıca bu modelin ekranında Sharp üretimi IGZO panel kullanacağı söyleniyor. Cihaz, 8 megapiksel çözünürlükte kameraya sahip olacak ve yine Largan Precision geliştirecek. Ayrıca bu firmanın 5S ve Math modelleri için 8 milyon kamera lensi üretmeye başladığı iddia ediliyor.
Üretime nisanda başlanacak

Yıl sonu piyasada

İsmi bilinmeyen son modelde ise 12 megapiksel çözünürlükte bir kamera bulunacak ve yıl sonunda pazara sunulacak. Mart ayında ilk iki modelin ekran ve kamera sensör bileşenlerinin üretime başlayacağı ve nisan sonunda model üretime başlayacağı bildirildi. Siparişlerin yüzde 90'ını Foxconn üretecek.

Açık ara lider

Raymond James tarafından yapılan analize göre 2010'dan bu yana iPhone 4/4S/5 modelleri bugüne kadar 219 milyon adet satarken, Samsung S serisi ve Note serisi amiral gemi modelleri de 131 milyon toplam satış yaptı. Apple asıl çıkışı iPhone 4 ile yakalamış olmasına rağmen, Samsung her yeni Galaxy S modelinde hızını biraz daha artırıyor.

Cep telefonlarına kasko güvencesi

Ev, işyeri ve arabanın yanı sıra artık televizyondan, fotoğraf makinesine, buzdolabından ütüye, tablet bilgisayardan telefona kadar birçok elektronik cihaza kasko yapılabiliyor

Teknokask, Türkiye'de elektronik eşyalara da kasko hizmeti vermeye başladı. Garantinin kapsamadığı sıvı teması, düşme, hırsızlık gibi durumlarda kullanıcılara MapfreGenel Sigorta aracılığıyla güvence sağlayan şirket, notebooklardan akıllı cep telefonlarına, tabletlerden, fotoğraf makinalarına kadar günlük hayatta kullandığımız birçok teknolojik ürünü kullanıcı hatalarına karşı sigorta hizmeti veriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Tayfun Gülgeç, şunları söyledi:

Garanti ve kasko farklı

"Türkiye'de garanti ve kasko işlemleri birbirine karıştırılıyor. Herkesin başına gelebilecek çarpma, düşme, kırılma, sıvı teması, gasp, kapkaç, hırsızlık, yüksek voltaj gibi durumlarda garanti işe yaramıyor. Dolayısıyla, kasko işlemi yüksek önem arz ediyor. Kasko hizmetiyle bir nevi binlerce liranın kurtarıcısı oluyor."

Hizmet ağı geniş

Son kullanıcıya sunulan kasko hizmetinin yanında, kamu kuruluşlarına, şirketler ve eğitim kurumlara da hizmet veren şirket, HP, ASUS, Canon, Samsung, Sony gibi şirketlere de hizmet veriyor.

Motorola bu yıl sürpriz peşinde

Yıla damga vurmak isteyen Motorola'nın 5 inç büyüklüğünde tasarlanan akıllı telefonu X Phone, Androidin son versiyonuyla geliyor. Söylentilere göre ekran baştanbaşa telefonu kaplayacağı için Galaxy S3'ün ekranı bu telefondan daha küçük görünecek.

Çapraz çift taşıyıcılı

X Phone bir Nexus cihazı da olabilir. İddaya göre bu cihaz Verizon markası ile birlikte Motorola'nın ilk çapraz çift taşıyıcılı cihazı olacak. Ayrıca Google'ın işlevselliğini geliştirmek için bu cihazda kullanmak üzere Samsung'un S Beam benzeri bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor. Eğer cihaz gerçek olursa 2013 yılına damgasını vuracak gibi görünüyor.

Yeni amiral gemisi yolda

HTC'nin yeni amiral gemisi M7'nin yeni görselleri ortaya çıktı. Full HD ekran ve Sense 5.0 gibi özelliklerle gelen cihazın yekpare kasa ile gelmesi bekleniyor.  

İşlemcisi güçlü

Markanın Sharp'tan temin edeceği 4.7 inç büyüklüğündeki Full HD (1920 x 1080p) ekranı kullanacak olan M7, 1.7 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro ya da CES'te tanıtılan Qualcomm'un yenilenen işlemcisi Snapdragon 600'den gücünü alacak.

Bellek yüksek

2 GB RAM, gelişmiş 13 Megapiksellik kamera, ön ve arkada Full HD video kaydı, Beats Audio gibi gelişmiş özelliklerin bulunacağı cihazın, Android 4.1.2 Jelly Bean ya da Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi ve Sense 5.0 arayüzü ile gelmesi bekleniyor.

Sony gümbür gümbür geliyor

Sony, hakkında uzun zamandır çıkan söylentilerin ardından Xperia Tablet Z'yi tanıttı. Yıla iddialı bir giriş yapan yeni tablet, 6.9 milimetre kalınlığıyla iPad mini'den ince. 10.1 inch ekran boyutuna sahip cihazda 3 çekirdekli Qualcomm 1.5 GHz işlemci, 2GB RAM ve 8.1 megapiksel kamera mevcut.

Ağırlığı 495 gram

Tablet 32 GB dahili hafızaya sahip ancak istenilirse microSD kart ile yükseltmek mümkün. Cihazın çıkış fiyatı ve nerelerde satışa çıkacağı henüz açıklanmadı. Ancak markanın yeni üyesinin 6.9 mm'lik inceliği (iPad mini 7.2mm) ve 495 gram ağırlığı ile tablet piyasasında iddialı bir rakip olacağa benziyor.

TSK'dan siber savunma üssü

Genelkurmay, siber saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri Siber Savunma Merkezi Başkanlığı oluşturdu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu merkezle siber tehditleri önlenmesi, gelişmiş siber savunma ikaz ve tepki sistemlerine sahip güçlü bir merkezle siber savunma yeteneği kazanılması hedefleniyor. Açıklamada şöyle devam edildi:

Koordineli hareket

"TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer kamu kurumları ile koordineli olarak faaliyetlerini icra etmektedir. Ayrıca NATO ile eşgüdüm içerisinde görevlerini ulusal ve uluslararası alanda yürütmektedir.''

24 saat çalışacak

Siber Savunma Merkezi Başkanlığı bünyesinde, TSK'nın kullandığı siber ortamda bulunan tüm sistemlerin siber savunması yapılıyor. Siber olaylara 7/24 esasına göre müdahale ediliyor. Ayrıca ulusal olarak ve NATO tarafından icra edilen tatbikatlara katılma, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri de bu merkezin görevleri arasında.

Bugün Gazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri