3. Uluslararası Selçuk Fotoğraf ve Sinema Günleri

Konya'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Selçuk Fotoğraf ve Sinema Günleri'nin 22-24 Mart tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Adnan Aslantürk, yaptığı yazılı açıklamada, SÜ Alaaddin Keykubad Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliğin uluslararası nitelikte olacağını belirtti.
     Etkinlik kapsamında Konya Ticaret Borsası ve Sille Sanat Sarayı destekleriyle film gösterimleri, fotoğraf gösterileri, kısa filmler, söyleşi, fotoğraf eğitimleri ve sergileri, gösteri yarışması, fotoğraf gezisi, dans gösterileri, kokteyller, canlı müzik dinletileri gibi bir çok faaliyetin gerçekleştirileceğini vurgulayan Aslantürk, şunları kaydetti:
     ''Etkinliğin fotoğraf sanatçısı konukları da olacak. Bu isimler arasında Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) Genel Sekreteri Riccardo Busi, Uluslar arası Fotoğraf Birliği (UPİ) Başkanı Metzakis Manolis, AFIAP, Hon FBPS Reha Bilir, AFIAP-UPİ Hasan Hulki Muradi yer alacak.Etkinliğin sinema bölümünde ise ücretsiz olarak uzun metraj film ve kısa filmlerin gösterimleri olacak, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler gerçekleşecek. 22-24 Mart tarihleri arasında yapılacak etkinliğe 15 farklı üniversiteden de konuk öğrenciler katılacak. Gelecek olan konuk öğrencilerin ve kulüplerin fotoğraf gösterileri ile birlikte Selçuk Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu'nun da fotoğraf sunumları olacak. Böylece hem üniversiteler arası iletişim kuvvetlenecek hem de fotoğraf paylaşımı sağlanacak.''
     Katılan fotoğraf sanatçılardan oluşacak olan jüri kurulu tarafından en beğenilen sunumun Konya Ticaret Borsası 100. Yıl Anısına Gösteri Özel Ödülü'ne sahip olacağına değinen Aslantürk, Uluslararası Selçuk Fotoğraf ve Sinema Günleri etkinliğinden elde edilecek gelirle Mardin'in Midyat ilçesindeki Başyurt köyündeki bir köy okuluna 3 adet bilgisayar alınacağını, okulun kırtasiye masraflarına yardım edileceğini aktardı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri