3 kızı pkk'dan kurtaran polis şefi görevden alındı

PKK tarafından kaçırılan 3 kızı operasyonla kurtaran Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü, operasyondan bir gün sonra gerekçe gösterilmeden görevden alındı...

Yüksekova’da, aralarında Diyarbakır’daki eyleme katılan bir ailenin çocuğunun da bulunduğu 3 kızı terör örgütü PKK'ya gönderilmek üzereyken gece yarısı operasyonuyla kurtaran Yüksekova İlçe Müdürü operasyondan bir gün sonra görevden alındı.

POLİS OPERASYONU İLE KURTULMUŞLARDI

4 Haziran 2014 günü terör örgüt kamplarına götürülmek üzereyken saklı tutuldukları evdeki telefondan gizlice babasını arayarak "bizi yarın kırsala götürecekler ne olur yardım et baba" diyerek ailesinden yardım isteyen S.B. ve beraberindeki diğer kız çocuklarını örgütün kamplarına gitmelerine ramak kala gece yarısı operasyonuyla kurtaran Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre operasyondan bir gün sonra gerekçe gösterilmeden görevden alındı.         

Yaklaşık birbuçuk yıldır bölgede görevde olan İbrahim Emre'nin bölgede yaşanmaya başlayan yoğun olayların hemen öncesinde hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması dikkat çekti. Polis Müdürünün görevden alınması Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin PKK karşısında eli kolu bağlı iddialarını yeniden gündeme getirdi.

OPERASYON YAPTIĞI İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?

İlçe Emniyet Müdürü Emre’nin kızların yardım taleplerine gecikmeden operasyonla cevap vermesinin İl Emniyet Müdürü tarafından tepkiyle karşılandığı ve gerekçe gösterilmeden Bakanlıktan gelen talimatla görevden alındığı iddia edildi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki bayrak indirme olayında müdahale etmediği gerekçesiyle güvenlik güçlerini hedef göstermesi ve yaşanan bu olay "bu ner perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri