3 Kişilik Cemaati Olan Köye Atanan İmam, Müftülük Önünde Sinir Krizi Geçirdi

Diyanet'in çeşitli yarışmalarında Türkiye geneli dereceler elde eden Ziya Hayta adlı imam, 3 kişilik cemaati olan bir köye atanınca Denizli Müftülüğü önünde sinir krizi geçirdi. Başına su dökülerek kendine getirilen imam Hayta, Sovyetler...

Diyanet'in çeşitli yarışmalarında Türkiye geneli dereceler elde eden Ziya Hayta adlı imam, 3 kişilik cemaati olan bir köye atanınca Denizli Müftülüğü önünde sinir krizi geçirdi.

Başına su dökülerek kendine getirilen imam Hayta, Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra gönüllü olarak Kırım'a gittiğini, iyi derece Rusça bildiğini ifade etti. Hayta, “Geçen yıl büyükelçi personeli olarak Ukrayna'nın Kiev şehrinde devletime ve milletime hizmet ettim.Tataristan Müftülüğü'nden ve Diyanet İşleri başkanımızın elinden takdirname almış bir insanım. 2008 yılında Diyanet-Sen'in açtığı Güldeste Din Görevlisi Hatıra Yarışması'nda, 'Kur'ân Hasreti' adıyla yazdığım Kırım hatırasıyla Türkiye ikincisi oldum. Gürcistan’a din görevlisi olarak gönderildim. Camim C kategorisinde bir cami. Müftümüz beni aldatarak köy ismi yazmayarak Karapınar diye nüfusu tabelada 30 yazıyor. 12 kişinin oturduğu, cuma namazında benden önceki imamın cemaati tamamlamak için eşini getirdiği 3 kişilik bir camiye beni gönderdiler.” dedi.

Dilekçelerinin kabul edilmediğin belirten İmam Hayta, “Müftü yardımcım dilekçemi okumadı bile.” diye konuştu. İmam Hayta, konuşmasının ardından polis tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hayta’nın, tayinden dolayı rahatsızlandığı, bir süre önce rapor aldığı, kendisine ‘paralelsin’ denilerek 3 kişilik cemaati olan köye atandığı ifade ediliyor.

Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Akkent mahallesinde (belde) Hatipoğlu Camii imam hatibi olarak görev yapan Hayta, aynı ilçenin Karapınar mahallesine (köyü) atanmıştı. Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği'nin (DENKÖYDER) fahri üyeliğini yapan Ziya Hayta, ağırlıklı olarak bağcılıkla geçimini sağlayan Akkent'te başka ürünler yetiştirilmesini teşvik etmiş, görev yaptığı Orta Asya'da 'Özbek turpu' olarak bilinen üç yeşil turpu tohumundan çoğaltarak belde çiftçilerine örnek olmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri