3 Bin 500 Lirayı Az Bulan Sahte Savcıya Aracını Satıp 30 Bin Lira Götürdü

Kendilerini polis ve savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları mağdur eden telefon dolandırıcılarının son kurbanı Bursa’da 54 yaşındaki D.T. oldu. Hacizli arabası olduğunu söyleyen sahte savcının anlattıklarına inanan...

Kendilerini polis ve savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları mağdur eden telefon dolandırıcılarının son kurbanı Bursa’da 54 yaşındaki D.T. oldu. Hacizli arabası olduğunu söyleyen sahte savcının anlattıklarına inanan D.T., önce 3 bin 500 lirayı verilen hesaba yatırdı. Dolandırıcıların ‘Bu yetmez, 30 bin lira yatırman lazım’ demesiyle çareyi aracını satmakta bulan D.T., 30 bin lirayı, ticari taksiyle gittiği Yalova’da bir aracın altına bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan D.T., polise müracaat etti.

ARACINI SATTI, 30 BİN LİRAYI YALOVA’DA PARK HALİNDEKİ ARACIN ALTINA BIRAKTI

Geçtiğimiz Pazartesi günü Yıldırım ilçesinde ikamet eden D.T.’ı cep telefonundan arayan kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, polis ve savcı olduklarını söyledi. Sahte polis ve savcı, "Hacizli bir araban var, sahte belgelerle satış yapmışsın, bin lira gönderilmiş" demesi üzerine paniğe kapılan D.T., dolandırıcıların verdiği 5 ayrı telefon numarasına 475 liralık kontör gönderdi. Ardından dolandırıcıların verdiği banka hesap numarasına apar topar 3 bin 500 lira gönderen D.T., şüphelilerin "Bu para az, 30 bin lira göndermen gerekiyor" demesi üzerine parayı temin etmek için ilginç bir yola müracaat etti. Aracını satarak denkleştirdiği 30 bin lirayı teslim etmek için Kent Meydanı’ndan ticari taksiye binen D.T., parayı şüphelilerin yönlendirmesiyle pak halindeki bir aracın altına bıraktı. Bursa’ya döndükten sonra dolandırıldığını anlayan D.T., Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlattı. Cumhuriyet savcısı akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri