3 bin 500 kitabı bağışladı

Konyanın yetiştirdiği duayen öğretmenlerden Hüseyin Köroğlu sahip olduğu 3 bin 500 adet kitabı KTO Karatay Üniversitesi Kütüphanesine bağışladı
KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, 1922 yılında Konya’da doğan ve 1945 yılında Fen Fakültesi Yüksek Öğretmen Okulu Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Konya, Ankara gibi şehirlerde birçok öğretmen yetiştiren emektar öğretmen Hüseyin Köroğlu’nu evinde ziyaret etti. Prof. Ünüsan, bağıştan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bir değil bir kaç neslin yetişmesinde çok büyük katkıları olan değerli hocamızın kitaplarını Üniversitemiz kütüphanesinde görmek bizleri mutlu etmiştir. Bundan böyle kitapları yeni bir nesilin daha yetişmesine hizmet edecektir” dedi.
Bu yaşına kadar eğitime gönül verdiğini ve birçok kuruma kitap bağışında bulunduğunu, her türlü eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetine öncülük ederek destek olduğunu söyleyen Hüseyin Köroğlu, “KTO Karatay Üniversitesi’ni kurulduğu günden beri takip ediyoruz. İlk yılları olmasına rağmen Konya’ya ilkleri yaşatmış dinamik bir üniversite. Biz de yeni nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kitaplarımızı KTO Karatay Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışladık” diye konuştu.
KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan ziyaret sonrasında Hüseyin Köroğlu’na üniversiteye katkılarından dolayı plaket takdim etti.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri