29 yılda, üç şampiyonluk

Konyaspor, 1981 yılında, İdmanyurdu ile yapılan birleşmenin ardından geçen 29 yılda üç şampiyonluk sevinci ve iki kez de küme düşme üzüntüsü yaşadı..

İki takım arasındaki rekabetin, tribünlere de olumsuz yansıması sonucu, 1981 yılında Sıkıyönetim Komutanı ve 3. Ordu Komutanı Org. Bedretten Demirel’in önderliğinde gerçekleştirilen birleşme sonrası oluşturulan yeşil-beyazlı Konyaspor, iki dönem dışında genelde liglerde başarılı sezonlar geçirdi.

Kartallar, ilk şampiyonluk sevincini 1987-1988 sezonunda, İmparator adıyla anılan merhum Vali Kemal Katıtaş ve Konya Büyükşehir Belediye ve Konyaspor Başkanı Ahmet Öksüz döneminde yaşadı.. Ali Ataman, Şefik Tarhan, Şemsettin Beştav gibi isimlerden oluşan yönetimle yola çıkan Yeşil-beyazlılar, cezaları nedeniyle beş maçlarını tarafsız sahada oynamalarına rağmen, teknik direktör Özkan Sümer ile başarılı bir dönem geçirerek 1. lige adını yazdırdı.., Ligde 7 kiralık futbolcuyla mücadele eden Konyaspor’un kadrosunda Konyalı olarak sadece Celalettin ve Salih Eken yer aldı.. 
Türkiye 1. liginde ilk yılını 8. sırada kapatan Konyaspor, ligdeki 5. sezonunda, 1993 yılında  üç kez teknik kadro değişikliğinin ardından başarısız olarak 2. lige düştü..  Konyaspor, ikinci şampiyonluk sevincini de 10 yıllık bir sezonun ardından, 2002-2003 futbol sezonunda yaşadı.. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa’nın büyük destek verdiği sezonda, Mehmet Köseoğlu başkanlığındaki yönetimde Yusuf Genç, Faruk Turhan, İbrahim Kaplan, Rafet Palancı, Kudret Fikirli, Cumhur Ünüvar, Nusret Argun gibi yöneticiler görev yaptı. Teknik direktör Hüsnü Özkara ile mutlu sona ulaşan yeşil-beyazlılar, 6 yıl sonra 2008-2009 sezonu sonunda, gol averajıyla Bank Asya 1. Lig'e düştü. O yıl sezona teknik direktör Raşit Çetiner ile başlayan Kartallar, Ligi Giray Bulak ile üzüntüyle  tamamladı. 
2009-2010 sezonunda, Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek’in desteğinde, Bahattin Karapınar, Hilmi Kulluk, Ömer Atiker, Süleyman Işıkçeviren, Ekrem Coşkun, Abbas Kılınç’ın da katkılarının olduğu Konyaspor,  Bank Asya 1. ligde büyük bir mücadelenin ardından yükselme grubu maçlarını 7 puanla lider tamamladı ve 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e dönme başarısını göstererek 3. kez şampiyonluk sevincini yaşadı.. Sezona teknik direktör Hüsnü Özkara ile başlayan ve başarılı bir ilk yarı geçiren Konyaspor’da, ikinci yarının başlarında yanlış bir kararla  Özkara ile yollar ayrılması sonucu takımın başına getirilen Fuat Yaman ise görevde 5 hafta kalabildi. Konyaspor, sezonu ise tecrübeli çalıştırıcı Ziya Doğan ile mutlu sonla noktaladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri