29 Ekim Cumhuriyet Koşusu Oryantiring Yarışmasına Yoğun İlgi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl müdürlüğü Oryantiring İl Temsiciliğinin Meram Tavusbaba mesire alanında gerçekleştirdiği 29 Ekim Oryantiring

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor İl müdürlüğü Oryantiring İl Temsiciliğinin Meram Tavusbaba mesire alanında gerçekleştirdiği 29 Ekim Oryantiring yarışmasına her kategoriden (küçük, ,Yıldız, Genç, üniversite ve büyük kız-erkek) toplam 230 sporcu katıldı. Meram’ın kendine has doğasında küçükten büyüğe herkes hem spor yaptı hem de eğlendi.

Kundakdaki çocuğu ile yarışmaya katıldı

Oryantiring il temsilcisi İsmail Özmen yaptığı açıklamada; ‘Oryantiring sporu doğada yapılan ve harita pusula yardımıyla hedefleri en hızlı şekilde bulmaya çalışma sporudur. Aileleri bir araya getirip aynı ortamda yarışmalarını ve bir sportif aktiviteye katılmalarını sağlayan nadir sporlardan olan Oryantiring sayesinde meram'ın eşsiz doğasında yaptığımız oryantiring koşusuna ailecek katılım sağlayan sporcularda oldu. Öyle ki benim için çok güzel bir andır, bir anne kucağına sardığı çocuğu ve diğer çocukları ile çok heyecanlı bir şekilde etkinliğe katıldı. Ailecek katılımları gören diğer ailelerden de önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliklere katılım için talepler geldi. Bu yıl ilk defa Necmettin Erbakan üniversitesi öğrenci toplulukları koordinatörlüğünce yarışmamıza 55 sporcuyla katılım sağlandı. Bu sporun gelişmesine katkı sağlayan başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cem Zorlu başta olmak üzere öğrenci toplulukları koordinatörü Öğretim Görevlisi Osman Bozdemir ve katılan üniversite öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Dileyen doğaseverleri de yarışmalarımıza bekliyoruz. Bizleri “@konyaoryantiring” sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler’ dedi.

Yarışmalar şehrin tanıtımına katkı sağlıyor

Türkiye'de 2006 yılından beri faaliyet gösteren oryantiring sporu son dönemde özellikle insanların pandemiden bunalıp kendilerine doğaya atmaları ile hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya ve katılan insan sayısıyla büyümeye başladı. Konya'da her ay farklı bir yerde (Sille baraj Park, Meram Tavusbaba, Dutlu Kırı, kent Ormanı) yapılan yarışmalar şehrin tanıtımına da katkı sağlıyor.

Gençlik Spor İl müdürlüğü sportif değerlendirme ve takip birimi şube müdürü Hacı Başbadem yapılan etkinliğe katılarak insanların pandemide doğanın kıymetini anladıklarını ve oryantiring sporunun insanların doğaya çıkmaları için çok iyi bir fırsat olduğunu, ailecek yapılabilmesi açısından da bu dönemde ortak bir aktivite yapmakta zorlanan aileler için değerli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri