29 Ağustos'da Bu Yılın Elektrik Tüketim Rekoru Kırıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2013'ün ilk 8 ayında Türkiye'de günlük ortalama 663 milyon kilovatsaat elektrik tüketildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2013'ün ilk 8 ayında Türkiye'de günlük ortalama 663 milyon kilovatsaat elektrik tüketildiğini açıkladı. Yıldız, 29 Ağustos'da 772 milyon kilovatsaat ile bu yılın elektrik tüketim rekorunun kırıldığını belirtti.

Bakan Yıldız, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Bu tüketimde, yılın en sıcak gününü yaşamamızın önemli etkisi oldu. Özellikle, batı, güney ve güneydoğu illerimizde İstanbul, Ankara'da klimalar günlük ortalamadan daha fazla açık kaldı. Buzdolapları ise daha fazla soğutmaya çalıştı. Aynı gün 14.10'da tüketim tüm yılın en yüksek ani artışını yaşadı. Yaz sıcaklıklarında gün içinde 12.00-15.00 saatleri arasında tüketim en üst seviyeye ulaşıyor."

Verilen saat aralığında, santrallerin kusursuz çalışmalarını titizlikle programladıklarını ifade eden Bakan Yıldız, "Bu tüketim artışlarını, bu güne kadar sorunsuz şekilde karşıladık. Şu an için elektrik arzında bir sıkıntı öngörmüyoruz." dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri