28 Şubat mağdurları hala hapiste

MAZLUMDER Konya Şubesi tarafından 28 Şubat Post modern darbenin yıldönümü nedeniyle Adliye önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Çok sayıda dernek üyesinin ve Konya STK Platformu Başkanı Muhsi Görgülügil’in de katıldığı basın açıklamasında MAZLUMDER MYK Üyesi  Derviş Argun söz aldı. 28 Şubat mahpuslarının serbest bırakılması için bugüne kadar pek çok açıklama yaptıklarını ifade eden Argun, “21 yıldır ertelenen bu sorun, hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişse bile 20 - 25 yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve aileleri yönünden değişen bir şey olmamış ve etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir. 28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı, 28 Şubat darbecilerinin müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı;brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde, o dönemin yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür” dedi.

SİYASİ YARGILAMALAR YOK SAYILSIN

“Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir” diyen Argun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir. MAZLUMDER olarak, binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını;28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını;28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

İDRİS BAKAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri