28 Şubat mağduriyeti sürüyor!

AK Parti iktidarına “Bizim iktidarımız ama 22 yıldır hapiste ihtiyarlatılan yaklaşık 400 28 Şubat mağduruna serbestlik hakkı tanınmadı” diyen Mehmet Kanmaz, “Bu acı gerçeği görmezden gelmek, arşları arza çıkarır mazallah” şeklinde konuştu

Sivil Toplum Platformu çatısı altında faaliyetlerini yürütün Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanlığı tarafından, Konya İl Halk Kütüphanesi'nde üzerinden 22 yıl geçen “28 Şubat Postmodern darbesi” ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamaya Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Sivil Toplum Platformu İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil ile birlikte çok sayıda STK temsilci katıldı.

28 ŞUBAT MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR

Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz, 28 Şubat darbesinin, darbeler tarihinde etkisi en fazla olan darbe olduğunu söyledi. Aradan 22 yıl geçmesine rağmen, insanların aklında bu insanlık dışı darbenin oluşturduğu travmanın sürdüğünü belirten Kanmaz, “Her darbe sonucu oluşan konsensis ile 'Artık yeter, biz kendi anayasamızı ne zaman yapacağız' diye feryat ettiğimiz anlarda yapılan çalışmalar hep yarım kalmış ve darbe heveslileri bu kararsızlıktan cesaret alarak, yeni kalkışmalara girişmişlerdir. Bizler de milletin iradesi ile oluşturulacak sivil anayasa oluşturalım diye bir dönem özel komisyonlar kurularak, sivil toplumdan bile çalışma desteği alınmasına rağmen sonuçlandırılamayan, ümitlerimizin kırıldığı dönemleri yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİZİM İKTİDARIMIZ AMA HALA MAZLUMLAR VAR!

“22 yıldır hapiste ihtiyarlatılan yaklaşık 400 civarındaki gerçek mazlum ve gariplere bizim iktidarımız dediğimiz şu dönemde serbestliğin neden uygulanmadığı hususu hayret ve nefrete dönüşmeye başlamıştır” diyen Kanmaz, son olarak şunları söyledi: “Sağduyu sahipleri haklı olarak bir soru soruyor ve şunu diyor: 'Eğer bu hukuksuzluk etkin azınlığa yani jakoben düşünce sahiplerine uygulansaydı, onlar bu uygulamaya maruz kalsaydı yer yerinden oynatılırdı.' Kimin mağduriyetinin hangisinden daha acı olduğunu dahi ayıramayan mazlum kitlesi var. Hesabını ilahi adalete teslim etmiş fakat devletine de küsmemişlerdir. Devletin bekası için kol kırılır, yen içinde kalır demiş bu mazlumlar. Amma bu durum minvalde diye gözden çıkarmak da arşları arza çıkarır. Sağduyunun beklentisi, zindanlardaki zulmün sonlandırılması yönündedir.” Açıklamanın ardından .28 Şubat darbesinin gazete manşetlerinin yer aldığı sergi gezildi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri