28. İlçe Danışma Meclisleri başladı

AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından organize edilen 28. İlçe Danışma Meclisleri başladı.

AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından organize edilen 28. İlçe Danışma Meclisleri başladı. Bu kapsamda Taşkent, Hadim ve Bozkır’ın ilçe danışma meclisleri gerçekleştirildi. Bozkır İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, son dönemlerde artan terör olayları ile ilgili olarak; “Birileri yine Türkiye’nin başını ağrıtmak istiyor. Ancak asla başaramayacaklar” dedi.
Toplantılara AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez ve Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“KİMSE TÜRKİYE’NİN BAŞINI AĞRITAMAYACAK”
28. AK Parti Bozkır İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye’nin önünde yerel yönetimler seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimi ve daha sonra ise milletvekilliği seçimleri olduğunu, dolayısıyla ülke olarak yoğun bir sürece girildiğini hatırlatarak şunları söyledi; “Önümüzde yoğun bir süreç var. Bu sürece hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda tüm teşkilat mensuplarımıza sorumluluklar düşüyor. Teşkilatlarımızı daha güçlü, daha disiplinli ve çok daha sağlam hale getirmeliyiz. Bakın son zamanlarda Türkiye’nin başını ağrıtmak istiyorlar. Türkiye’nin başı ağrıyor. Niye? Çünkü Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir 10 bin 500 dolara çıktı. Somali’de bir olay oluyor Türkiye orda, Filistin’de insanımız ölüyor Türkiye orda, Myanmar’da Müslümanlar katlediliyor, Türkiye yine orda. Birileri bu ülkenin başını ağrıtmak istiyor. Daha önce sağ-sol çatışmaları çıkardılar, şimdi de Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çabalıyorlar. Ama bizler daha önce bu filmi gördük. İnşallah kimse bu ülkeyi bölemeyecek karıştıramayacak. Sizler böyle dik durmaya devam ettikçe başbakanımız dışişleri bakanımız daha da güçlü duracaklar ve bileğimizi kimse bükemeyecek” diye konuştu.

“HEDEF AK PARTİ VE HÜKÜMETTİR”
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da artan terör olayları ve Suriye’de devam eden krize değindi. Suriye’de ölümlerin devam ettiğini bu konuda Türkiye’nin elinden gelenin yapmaya çalıştığını dile getiren Ayşe Türkmenoğlu, muhalefetin bu süreçteki tavrını eleştirdi. Suriye’deki katliamların bir an önce durmasını ümit ettiklerini söyleyen Türkmenoğlu, “Suriye’de her gün insanlar ölüyor. Ancak maalesef dünya kamuoyu bu duruma sessiz kalıyor. Türkiye’nin tutumu ise ne yazık ki muhalefet tarafından eleştiriliyor. Şu iyi bilinmelidir ki Türkiye her zaman mazlumdan yanadır. Elbette uluslararası platformdaki girişimler hemen sonuç veremeyebilir ancak kimsenin başbakanımıza ve dışişleri bakanımıza olan güvenini azaltmamalıdır. Türkiye son günlerde terör saldırıları ile baş ediyor. Birileri yine Türkiye üzerinden oyun oynamaya başladı. Çünkü istikrarlı bir hükümet ve iyi giden bir ülkemiz var. Amaçları kaos yaratmak. Tek hedef de AK Parti ve hükümettir. Bunu görmeli ve buna göre tavır takınmamız gerekiyor” dedi.

“APAYDIN KAMPI’NDA MANTAR TABANCASI BİLE PATLATILMIYOR”
AK Parti Hadim İlçe Danışma Meclisi’nde partililere seslenen AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, konuşmasına terör saldırıları ve Afyonkarahisar’daki patlama sonucunda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Hiçbir terör olayının ülkenin terörle mücadelesine ve ülkenin ilerlemesine engel olamayacağının altını çizen Özkul, gündemi sıkça meşgul eden Hatay’daki Apaydın Kampı hakkında da önemli açıklamalar yaptı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda görevli olması dolayısıyla geçtiğimiz günlerde Hatay’daki Apaydın Kampı’na giderek orada bir inceleme yaptıklarını söyleyen Kerim Özkul, “Suriye’de rejim ile halk arasında maalesef bir iç savaş var. Bu olaylar neticesinde binlerce Suriyeli sığınmacı da Türkiye’ye sığındı. Şunu öncelikle ifade etmemiz gerekiyor ki ülkemize sığınan herkesi misafirimiz olarak kabul ediyoruz. Ancak muhalefet bu durumu da farklı yerlere çekmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP milletvekilleri izin almadan Hatay’daki Apaydın Kampı’nı ziyaret etmek istedi. İzin alınmadığı için de ziyaret gerçekleşmedi. Ancak TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda görevli milletvekillerimizle birlikte geçtiğimiz gün Hatay’a giderek orada bulunan Apaydın Kampı’na gittik. Ziyaret talebi CHP’den geldiği halde söz konusu ziyarette kez CHP’liler yoktu. Gittik incelemelerimizi yaptık ve bir kez daha görüldü ki muhalefetin eleştirdiği gibi Apaydın’da hiçbir askeri eğitim verilmiyor. Bırakın askeri eğitimi orada mantar tabancası bile patlatılsa tüm ülkenin haberi olur. Bu haksız eleştirilerin tek bir amacı var; Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve hükümetimizi karalamak. Ama şundan emin olun ki kimse bakanımızı ve hükümetimizi karalayamayacak” şeklinde konuştu.

“SEÇİME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
AK Parti Taşkent İlçe Danışma Meclisi’ne katılan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise güçlü Türkiye ve güçlü iktidar için teşkilatların üzerine düşen sorumluluğu hatırlattı. Türkiye üzerinde birçok oyun oynandığını bu oyunların güçlü Türkiye sayesinde bertaraf edileceğini dile getiren Üzülmez, “Son zamanlarda Türkiye üzerinde oynanan oyunları güçlü ülkemiz en kısa zamanda bertaraf edecektir. Ancak teşkilatlar olarak bizler de bölgesinde güçlü bir ülke olmaya devam edebilmemiz için gerekli çalışmamızı yapmalıyız. Üye sayımızı arttırmalı, teşkilatlarımızı eğitmeli ve daha disiplinli olmaya gayret etmeliyiz. Bu sayede Türkiye 2023 hedefine daha emin adımlarla ilerleyecektir” dedi.
AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu da teşkilat olarak üyelik çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Üzülmez Bey’in de dikkat çektiği gibi güçlü teşkilatların en büyük göstergesi birbiriyle kenetlenen, dayanışma içinde olan ve üyelik durumu noktasında iyi durumda olmalarıdır. Bu bağlamda bizler de daha fazla üye kazanmak için çabalamalıyız” ifadelerini kullandı.
İlçe Danışma Meclisleri’nin basın açık bölümünün ardından toplantı, ilçe ve belde yönetimleri ile mahalle ve köy temsilcilerinin çalışmaları, il genel meclisi üyelerinin projeleri ve belediyelerin hizmetleri ile taleplerinin ele alınması ve sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunulması ile son buldu.
İlçe danışma Meclisleri’nin ardından AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, milletvekilleri ve teşkilat mensupları ilçede vatandaş ve esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi ve vatandaş ile esnafın taleplerini dinledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri