27 Mayıs darbecileri yargılanmalı

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 194. hafta basın açıklamasında bir araya geldi. Platformun bu haftaki açıklamasına çevre illerden de temsilciler katıldı

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 194. hafta basın açıklamasında bir araya geldi. Platformun bu haftaki açıklamasına çevre illerden de temsilciler katıldı. Platform adına konuşan platform sözcüsü Ahmet Bayam, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümüne dikkat çekerek, 27 Mayıs darbesini yapanların da yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı. 27 Mayıs darbesinin de sonuçları itibariyle diğer darbeler gibi kan döktüğünü, can aldığını, ocak söndürdüğünü ve özgürlüklere giden tüm yolları kapatmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Ahmet Bayam, “Bugün her ne kadar saygıyla anılmasalar da haklarında suçlu olduklarına dair bir karar çıkmamış olan bu darbecilerin yargı karşısına çıkarılması gerekmektedir. Kamu vicdanı diğer darbecilerle birlikte 27 Mayısçıların da sembolik de olsa yargılanmalarını talep etmektedir. Bu yargılanma 27 Mayıs’tan önceki darbeleri ve darbecileri de kapsayacak şekilde genişletilmelidir” diye konuştu.

Kanunların da hiçbir kişiyi, kurumu veya kuruluşu işlemiş olduğu suçtan dolayı cezasız bırakacak şekilde düzenlenmemesi gerektiğine de dikkat çeken Bayam, “Zorba ve baskıcı zihniyet sadece darbecilerle sınırlı değildir. Evrensel olanları, bölgesel olanları, ideoloji haline gelmiş olanları vardır” ifadelerini kullandı.

İMAM HATİPLERİ KAPATACAKLAR!

Bir siyasi partinin seçim vaatlerinde imam hatip liselerini kapatacağını söylemesini de sert bir şekilde eleştiren Ahmet Bayam, “Adı darbelere destek vermekle, baskı ve zulümler özdeş hale gelen siyasal bir partinin seçim vaatlerinin arasında imam hatip liselerini kapatmanın da bulunması, bunu seçim meydanlarında alenen deklare etmesi ile terörist bir oluşumun imam hatipli öğrencilerin bulunduğu bir yurda Molotof kokteylli bir saldırıda bulunması ve imam hatip öğrencilerini yaralamasının aynı zamanda denk gelmesi çok manidardır. Bu menfur saldırıyı ve faillerini onlara zemin hazırlayan bütün zihin dünyalarını şiddetli bir şekilde telin ediyoruz” dedi. Ahmet Bayam, imam hatip liselerini kapatmak isteyenlerin çabalarının boşa çıkacağını ve hiçbir şekilde sonuç vermeyeceğini sözlerine ekledi.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri