27. Konya Ayakkabı-Yan sanayi ve Moda Fuarı açıldı

ART Fuarcılık tarafından düzenlenen 27. Konya Ayakkabı- Yan Sanayi ve Moda Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
ART Fuarcılık tarafından düzenlenen 27. Konya Ayakkabı- Yan Sanayi ve Moda Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
KTO-Tüyap Uluslar arası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman ile davetliler ve firma temsilcileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, ayakkabı sektörünün gelişen teknoloji ve gelişmeleri yakından takip eden bir sektör olduğunu belirterek, "Sektör olarak ulusaldan uluslararası boyuta taşınan rekabet ortamının ve tüketim kültüründe yaşanan değişmelere hazır olsak da ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Düzenlenen bu fuarlar sektörümüzün tanıtımı ve açılımı için büyük önem arz ediyor. Bu yüzden bu tür organizasyonlara sahip çıkmamız lazım. Sektör olarak 2023 hedefimiz ihracatta 10 milyar dolar. Şu an için 1 milyar doların biraz üzerindeyiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK AYAKKABI FAKÜLTESİ KONYA'YA
Sektördün gelişmesinde eğitimin de çok önemli olduğunu dile getiren Hasan Uzman, "Bu manada oda olarak Selçuk Üniversitemizle tam bir uyum içinde çalışıyoruz. Birçok güzel projeye birlikte imza attık. Asıl önemli projemiz ise Türkiye'nin ilk 4 yıllık ayakkabıcılık fakültesini Konya'ya kazandırmak. Bu sayede büyük sıkıntı çektiğimiz ara eleman konusunda büyük bir boşluk dolacak" şeklinde konuştu.
Vali Aydın Nezih Doğan ise yatırım yapmak için 3 önemli unsurun olduğunu ifade ederek, "Bunlar, yatırım yapılacak bölgenin hammadde kaynaklarına olan uzaklığı, üretim yapılan yerin merkezi olması ve satış portföyü. Bu konuda Konya ayakkabı sektörü için bulunmaz bir yer. Bu nedenle yatırımcılar Konya'ya yatırım yapıyor. Ancak dünya şartlarına uyum sağlamak adına kümeleşmeye bence ayrı bir önem verilmeli. Ayrıca bu tür organizasyonlar sektörün tanıtımı ve dünyaya açılımı için çok önemli" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesimiyle fuarı ziyarete açtı. Açılışın ardından bir süre fuardaki stantları gezen davetliler, sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri