265 Kişilik Kontenjana 2 Bin 319 Öğrenci Başvurdu

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun bu yıl ki, 265 kişilik kontenjanına 2 bin 319 öğrenci başvuru yaptı.Ortaöğretimi bitiren öğrenciler önce üniversite sınavı heyecanı yaşadı. Sınav sonuçlarının...

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun bu yıl ki, 265 kişilik kontenjanına 2 bin 319 öğrenci başvuru yaptı.

Ortaöğretimi bitiren öğrenciler önce üniversite sınavı heyecanı yaşadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasından öğrencileri bu kez meslek seçme heyecanı sardı. Milyonlarca rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaşmayı başaran öğrencilerden bir bölümü, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nu(BESYO) geçti.

Üniversite öğrenimini BESYO’da tamamlamak isteyen öğrenciler için üniversitenin balkan yerleşkesindeki spor tesislerinde testlere girdi. İlk etapta kız öğrencilerin girdiği testler zorlu, stresli ve heyecanlı geçti. Yüksekokula girmek için gereken puanın yüzde 30’una denk gelen testleri bir kısım öğrenciler büyük bir beceri örneği sergileyerek geçmeyi başarırken bazı öğrenciler ise elendi.

Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, Türkiye ve yurt dışından 2 bin 319 başvuru aldıklarını söyledi. Bunların 450 tanesi 33 ayrı ülkeden yabancı öğrenci, bin 869’u ise Türkiye’den adaylar olduğunu ifade eden Toksöz, bu sayının rekor bir başvuru olduğunu belirtti.

Toksöz, “Bu başvuru için 8 ayrı branşta jüri ve hakemlerimiz var. Dijital kontrollü fotoselli sistemler kullanılıyor. Bu sistemler çift kamera ile kaydediliyor. Aday ve yakınları bu sınavlarla ilgili bir mağduriyet iddiaları olduğunda sınav jüri istasyonuna başvurusunu yapsınlar. Bu sayede onlar çocuklarının herhangi bir riski ortadan bir yapı tesis edildiği için rahatlıkla kamera kontrolü yapılarak hakları tekrar verilebilir. Bu yıl farklı bir ilave daha yaptık. Biliyorsunuz ön kayıtlarımız online olarak başvuru sisteminden ÖSYM verilerinden aday online başvurusunu yaptığı an YGS puanı ve ortaöğrenim başarı puanı sisteme düşüyor. YGS ve ortaöğrenim puanı başarının yüzde 70’ni geriye kalan yüzde 30 ise bu testten aldığı beceri puanıdır. Bu üç puan türü de yine online olarak web sayfamız üzerinden yayımlanacak. Kontrol edilip varsa bir yanlışlık bize itiraz etmeleri ve bildirmeleri gerekir.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri