236 Çiftçiye Daha Makine-ekipman Desteği Verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yeni alet ve ekipman alan üreticilere verilen yüzde 50 hibe desteğinden 236 Ankaralı çiftçi daha faydalanacak.Bakanlığın makine-ekipman desteklerine ek bütçe ayırmasının ardından çalışmalara...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yeni alet ve ekipman alan üreticilere verilen yüzde 50 hibe desteğinden 236 Ankaralı çiftçi daha faydalanacak.

Bakanlığın makine-ekipman desteklerine ek bütçe ayırmasının ardından çalışmalara başlayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri 236 çiftçiye bir milyon 700 bin TL daha destek verilmesini kararlaştırdı. Daha önce bu destek kapsamında 324 kişiye 2 milyon 400 bin TL destek veren Müdürlük, böylece 560 çiftçiye 4 milyon 100 bin TL destek vermiş olacak.

Destek almaya hak kazanan çiftçilerin 8 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar İlçe Müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalaması gerektiğini kaydeden İl Müdürü Muhsin Temel, 236 çiftçinin daha yeni aldığı makinenin yarısını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çiftçilerin daha az iş gücüyle daha verimli üretim yapmaları için sağlanan bu desteğin faydalarını gördüklerini belirten Temel, ağır iş gücüyle çalışan çiftçilerin işlerini bir nebze olsun kolaylaştırmak istediklerini kaydederek, “Ek bütçeden hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerimiz 8 eylül tarihi mesai bitimine kadar sözleşme imzalamayı unutmasınlar. Aksi takdirde desteği alamazlar. Bu destek çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri