23 Yılda 10 Milyon Çinli Yurtdışına Göç Etti

Çin’in 23 yılda yurtdışına 9,3 milyon göç verdiği ve bu rakamla dünyada dışarıya göç veren dördüncü ülke olduğu açıklandı.

Çin’in 23 yılda yurtdışına 9,3 milyon göç verdiği ve bu rakamla dünyada dışarıya göç veren dördüncü ülke olduğu açıklandı.

Devlet medyasına göre, Çin ve Küreselleşme Merkezi’nin yaptığı bir araştırmada, son 23 yılda yüzde 126 artışla yaklaşık 10 milyon Çinlinin yurtdışına göç ettiği belirtildi.
1997’de yurtdışına göç veren ülkeler listesinde Çin 7. sırada bulunuyordu. Ankete göre, Amerika'da Çin yatırımı sayısı da 2010 yılında 772 iken, bu rakam 2012 yılından büyük artış göstererek, 6 bin 124 oldu.
Çinli zenginler, son yıllarda yurtdışında daha çok mülk satın alıyor ve Çin, 2011 yılından bu yana Amerikan gayrimenkul alımında ikinci büyük denizaşırı alıcı haline geldi.
Gayrimenkul alımı arasında Çinlilerin Almanya, Belçika gibi ülkeler ile Edinburgh, Detroit ve Kuala Lumpur gibi şehirlerin de olduğu kaydedildi.

Haberde, ankete katılanların yüzde 70’inin çevre ve sağlık hizmetlerinin kendileri için yurtdışına göçmede ana etken olduğu cevabını verdiği ifade edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri