23 Yıl Senfonisi

Muammer Çelik

Senfoni

“23 yılımız kutlu olsun! Size şekerler alacağım.

***

Daha neler-neler yapacağım.

***

Ölen ölsün, kalan sağlar bizimdir.

***

Tarikatlar, hacılar, hocalar bizimdir

***

Aman aman aman aman bizimdir.

Biraz gecikmiş bir yazıdır. Her ne kadar yaşanan gelişmenin hemen akabinde olmasa da uzun süre bu senfoni dinlenecek gibi geliyor. AKP'nin 23 yılının kutlanması ve 23. yılla ilgili temenni ve ninniler düzenlemesi içindir.

Evet 23 senede Kur'an'ın tamamı nazil oldu. Kur’an’ın özünü oluşturan tevhit, ahiret, risalet gibi temel konuları fasıl-fasıl, ara-ara indirildi. Ayrıca nehiyler (yasaklar) /haram ayetleri indirildi. Yani zina haram kılındı, faizin Allah ile savaş hali olduğu, Yahudilerin Allah'ın ve peygamberlerinin düşmanları oldukları, ayrıca yalan söylemenin çok büyük günah olup; yalancı kezzapların Allah tarafından ne yüzlerine bakılacağı ne yardım göreceği ve ne de arındırılıp cehennemden kurtulacağı; bildirildi.

***

Hele-hele münafıklarla ilgili ayetler ve münafık problemi Kur'an'ın hemen hemen her suresinde ele alındığı gibi özel olarak Münafikun Suresi isminde müstakil bir sure nazil olmuştur.

***

Kısaca 23 yılda 6000 küsur ayetle Kur'an'ın tamamı nazil olmuş din tamamlanmış kemale erdirilmiştir. Asrı Saadet dediğimiz yıldızlar topluluğu: Sahabeler devleti kurulmuştur. Benim üç-beş cümle ile özetlediğim bu durum dünyaya kıyamet kopunca ya kadar ışık tutacak ve hükümleri icra olunacak bir dinin özeti bu kadar kısa değildir. Bu konu; 1500 yıldır imparatorluklar kurmuş, dağlar gibi yığılı kitaplar ve kütüphaneler, milyonlarca ilim adamı alime kaynak ve hayat tarzı olmuş bir dinden bahsediyoruz.

***

Neyse; konumuz ise 23 yıl gibi koskoca bir ömrün heba edilmesidir. 23 yılda Kur'an'da sünnette hangi yasak, günah-haram yok ki işlenmiş olmasın. Hepsi işlendi ve işlenmeye de devam ediyor. Bir tanesi bile (bile-bile yapıldığı zaman) insanı küfre götüren büyük günahın hepsi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

***

Adeta inatla ve öfkeyle hatta kinle Kur'an'ın tüm hükümlerinin kazınması için hacısıyla hocasıyla bir kesim koşuşturuyor. Hayretler içinde seyrediyoruz. İçki, kumar, zina çıplaklık, boşanma, hırsızlık, kavga, gürültü, adam öldürme, faiz, Yahudi ve Hıristiyan dostluğu, Müslümanların öldürülüşüne aldırış etmeme, televizyon internet sapkınlığı, açlık, işsizlik, talan, devlet millet malını hazineyi boşaltma, yandaşlarına ülkeyi soydurma, garip gurabayı ezme, adaleti, güvenliği piyasayı mafyanın eline bırakma, parayı dünyanın en düşük parası haline getirme... vb.

Bunların yanında bir de dindarlık gösterisi var. Garip bir durum!?

***

Televizyonlara dört yüzsüz insan çıkıyor: “Her şey çok iyi" deyip duruyorlar. Allah size hak ettiğiniz cezayı versin. Gazze’deki 40.000 ölünün kanında boğulacaksınız. Utanmadan “Çok iyi gidiyor.”

***

Diyorsunuz. Eğer siz de havada uçuşan zerreler kadar vicdan varsa o partiyi bırakın. Bunların kötülüklerine mani olun. Siz de: “Ey insanlar: Bu televizyon rezillerine inanmayın. Dindar geçinenlerin televizyonunu gazetesini boykot edin. O İbni Selül karakterli nakitçi grubu izlemeyin.”

Yirmi üç yıl böyle yaşamaktansa yirmi üç saat Allah için daha hayırlıdır. Allah’a emanet olun

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.