23. Fasıl Toplantısı Füle'nin Katılımıyla Yarın Ankara’da Yapılacak

Türkiye’nin, müzakereye açılmasını talep ettiği 23. Yargı ve Temel Haklar Faslı’nın değerlendirme toplantısı yarın Ankara’da yapılacak. Toplantıya, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Avrupa...

Türkiye’nin, müzakereye açılmasını talep ettiği 23. Yargı ve Temel Haklar Faslı’nın değerlendirme toplantısı yarın Ankara’da yapılacak. Toplantıya, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle de katılacak.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin katılımı ile 23. Yargı ve Temel Haklar Faslı Çalışma Grubu, yarın Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türkiye’nin son yıllarda önemli reformlar gerçekleştirmeye devam ettiği 23. Yargı ve Temel Haklar Faslı kapsamındaki gelişmeler, komisyon yetkilileri ile paylaşılacağı ve görüş alışverişinde bulunulacağı öğrenildi.

Ayrıca, toplantıyı müteakiben AB Bakanı Çavuşoğlu ve Avrupalı Komiser Füle, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecindeki gelişmeleri değerlendirmek ve katkılarını almak amacıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Ankara JW Marriott Otel’de bir araya gelecek. “Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı yemekli toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri