21 yıl sonra aynı yerde aynı kare

Saadet Partisi Genel Merkezi Binası'nın tahliyesi sonrası sökülen parti tabelası, 21 yıl önce haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatılan Refah Partisi'nin sökülen tabelasını akıllara getirdi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz tarafından tahliye ettirilmesinin ardından bina tamamen boşaltıldı. Genel merkez binasının çatısında bulunan ve simgeleşen Saadet Partisi’nin ismi ve ambleminin bulunduğu tabela da söküldü. Bu anlar bir taraftan hüzne neden olurken bir taraftan da 28 Şubat sürecini, Refah Partisi’nin kapatıldığı dönemdeki fotoğraf karesini hatırlattı.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nin icra zoruyla tahliye edilmesinin ardından, tabelalar da Genel Merkez binasından söküldü. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15’inci Hukuk Dairesi’nce verilen tahliye kararının ardından Çankaya ilçesi Ziyabey Caddesi’nde bulunan 3 katlı genel merkez binasında geçen Perşembe günü tahliye işlemi başladı. 4 gün süren tahliye işlemi sonrası parti binası tamamen boşaltıldı.
 

Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz tarafından tahliye  ettirilen Saadet Partisi Genel Merkez binasının çatısında bulunan ve simgeleşen Saadet Partisi’nin ismi ve ambleminin bulunduğu tabela dün işçiler tarafından indirildi. Tabelanın indirilme anı Saadet Partisi’ne gönül verenlerde büyük bir hüzne neden oldu. Refah Partisi’nin kapatılması döneminde de benzer bir görüntü ortaya çıkmış ve o fotoğraflar hafızalara kazınmıştı. Saadet Partisi’nin tabela sökümünde de aynı görüntülerin ortaya çıkması, 21 yıl sonra aynı karenin ortaya çıkmasına neden oldu.

‘BİNALAR YIKILSA DA TARİH ORTADADIR’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, en kısa sürede yeni yerlerinde hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyerek, “Herhangi bir aksaklık bir gerileme söz konusu değil, yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Akkiraz, Yeni bir yer tutmak için arkadaşlar çalışıyorlar. Bina konusunda partimizin 20-30 yılını planladığımız için en azından kalıcı bir yer olması bakımından birtakım çalışmalar yürütüyoruz. Bu binada bizim açımızdan çok önemli bir tarih söz konusudur. Tarih bu binayla yazılmıştır. Binalar yıkılsa da elinizden gitse de tarih ortadadır. Biz o tarihle daha canlı daha dinamik şekilde yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri