2022 vizyonu

Muammer Çelik

Meşhur bir deyim var; “perşembenin geleceği, çarşambadan belli olur”. 2021 öyle sıkıntılı ve anormal bir durumda tamamlanmak üzereki; özellikle şu Aralık ayı her şeyin tuzu-biberi oldu. 2021 de Covid 19 hiç hızını kesmeden dünyayı ve ülkemizi sarsmaya devam etti. Ekonomi bir türlü rayına oturmadı /oturmuyor. Sürekli bakanlar ve başkanlar değişiyor ( Maliye bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Merkez bankası başkanı…vb.), hiçbir bakanlık görevini layıkıyla yapamıyor. Zaten günlük televizyon haberlerinde geçen adam öldürme, kadına şiddet, hırsızlık, gasp, guruplar arası silahlı çatışmalar ve bir sürü adi olayları hiç saymıyorum. Kısacası 2022 inn nasıl geleceği 2021 den belli oluyor.

**

Hükümetin ( AKP’nin ) 2023 vizyonu artık hiç konuşulmaz oldu. Çünkü rast gele, sırf algı oluşturmak üzere söylenen 2023’ün galiba bu kadar çabuk gelivereceğini ummuyorlardı. Ya da şöyle düşündüler: Yalandan kim ölmüş de diyerek o gün geldiğinde bir şeyler uydururuz şeklinde de düşünmüş olabilirler.

**

Ama durum gerçekten çok vahim; hiç te öyle değil, işin içinden çıkamıyorlar. Hatta debelendikçe batıyorlar. Kur garantili Türk Lirası veya Kur korumalı TL mevduat hesabı ne derseniz deyin, faizin ta kendisidir. Ayrıca oluşacak tüm zararı da vatandaşın, fakirin, yoksulun, miskinin ve yetimin sırtına yükleyecekler; yazık, günah…

**

Bir de böyle en ufak yalan-yanlış bir şey yakaladıkları zaman kendileri ve özellikle de medyada ki üç-beş şakşakçıları sevinip havaya zıplıyorlar. Bu tip faize, yanlış ekonomik gidişata, günah olan şeylere açılan bir kapı, yanan bir ışık görmüş gibi sevinenleri, Cenabı Allah Bakara suresi ayet 20 de şöyle haber veriyor.”Şimşek neredeyse gözlerini alıverecek. Önlerini aydınlattı mı ışığında yürüyorlar. Karanlık üzerlerine çöktü mü çakılıp kalıyorlar. Eğer Allah dileseydi, elbette onların işitmelerini ve görmelerini alıverirdi. Şüphesiz ki Allah, her şeye, her zaman gücü yetendir.” Ayet çok net ve açık, ama bir iki kelamla açıklama getirecek olursak; Cenabı Allah şöyle buyuruyor: Şimşeğin ışığında, şimşeğin çakışında kaç adım atabilirseniz o kadar. Bence insan şimşeğin çakışında bir adım bile atamaz.

**

Yani üç aya kalmaz her şey bu günden daha kötü olur/olacak. Hâlâ her şeyi tüketmeye, zararına iş yapmaya ve bir an önce batmak için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam ediyorlar. Kör inat insanlarımızı mahvediyor. Yok, yok, hayır, ülkeyi mahvediyor.

**

Galiba anahtarları teslim etmenin zamanı geldi, başkada yol gözükmüyor. Ancak; kafayı, gözü kırıp, Allah muhafaza bazı hallerdetelafi edilemeyecek bir noktaya gidilirse çok kötü olur. Yetkililerin acil tedbirler alarak, bari daha az zararlarla 2023 e girilmesi için gayret göstermeleri gerekir. En kısa sürede yanlıştan dönmeyi Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.